kerékpárút-hálózat

2021.09.10. 19:30

Szikszóig lehet tekerni Halmaj központjából

Szerdán adták át a megépített kerékpárút-hálózatot Halmajban.

Horváth Imre

Révész Máriusz, Koncz Zsófia, Szabó Gergely és Tóth József

Fotó: Bujdos Tibor

Közel 2,5 kilométer kerékpárutat építettek meg, elkészült a Fő út csapadékvíz-elvezetése, aszfaltos parkolók épültek, a Rákóczi utat szélesítették, újraaszfaltozták, és hetven kerékpártámaszt is kihelyeztek.

Tóth József, a település polgármestere elmondta, két évtizedes álmuk valósult meg ezzel a beruházással, hiszen már az Aszalóval és Szikszóval összekötő kerékpárút megépülte után felmerült a főút teljes átkelési szakaszának megépítése. Ehhez már minden terv megvolt 2007-ben, amit az akkori kormány költségcsökkentés miatt nem valósított meg. Most a polgári kormánytól megkapták hozzá a támogatást.

Élményekre van szükségük a gyerekeknek, hangsúlyozta Szabó Gergely, a megyei közgyűlés alelnöke. Az online világ és a virtuális tér élményeivel szemben a sportolással, szabadidős tevékenységgel kell alternatívát mutatni, ehhez járulnak hozzá az ilyen beruházások.

Mozgás és turizmus

Halmajon olyan beruházások valósulnak meg, amikre az ott élők büszkék lehetnek, mondta dr. Koncz Zsófia országgyűlési képviselő. Ebben a régióban fontos, hogy a különböző turisztikai ágazatokat összehangolják, bevonva a Hernádot is.

Révész Máriusz, az aktív Magyarországért felelős kormánybiztos hangsúlyozta, fontos, hogy többet mozogjanak az emberek, de a kerékpárutak fejlesztése a turizmus szempontjából is kiemelten lényeges.

(A borítóképen: A politikusok is kipróbálták az új kerékpárutat)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában