fejlesztés

2021.09.17. 15:00

Jól sikerültek a nyári programok Ároktőn

Pap Gyula

Forrás: www.shutterstock.com

Fotó: Shutterstock

A fejlődési irány részünkről a sikeres pályázatok megvalósítása, így a pandémia ideje alatt sem volt leállás pályázatok benyújtásában – mondta Szabóné Csizmadia Judit, Ároktő polgármestere.

Az elmúlt időszak alatt megvalósult az orvosi rendelő felújítása, a Magyar Falu Program keretében pedig orvosi eszközök beszerzése, a Béke utca felújítása, valamint közterület karbantartásához szükséges eszközöket szereztek be. Szintén a Magyar Falu Program keretén belül elhagyott épület közcélra történő megvásárlása során egy felújításra szoruló épületet vásárolt az önkormányzat. Az Egészségnap és Falunap megrendezését követően még egy nagyobb eseményre készültek, a közkedvelt Sport Napra.

„A civil szervezetek is folytatják a munkát, próbálnak visszatérni a megszokott kerékvágásba, érthető az aggodalom, de úgy gondolom, közösen mindent át tudunk vészelni. Számos megnyert, illetve folyamatban lévő pályázattal is rendelkezik Ároktő. Például a Magyar Falu Program segítségével sor kerül a Deák Ferenc utca fejlesztésére. A Jókai utca felújítása pedig belügyminisztériumi pályázat segítségével valósulhat meg. A Magyar Falu Program keretei között folytatódik az orvosi rendelő fejlesztése. A tető, előtető korszerűsítése az aktuális feladat. Ugyanebben a programban történik a Közösségi Ház felújítása, ezen belül terasz kiépítése és eszközbeszerzés, valamint az óvodai tornaszoba kiépítése is a program segítségével kerül tető alá. MFP-projekt az óvoda játszóudvar kialakítása is, mely kerítésépítést és kültérijáték-beszerzést foglal magában, és a kommunális eszközbeszerzés is a Magyar Falu Program keretében történik” – összegezte a polgármester.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában