Miskolc

2021.09.10. 11:30

Fidesz: nem ezt ígérte a baloldal az utasoknak

A Fidesz szerint Dél-Amerikára jellemző a buszleintés, de nem ez a követendő modell.

Fotó: BT

Tömeg van, wifi nincs, csak káosz, és újabb botrányos intézkedéseket hoztak a miskolci tömegközlekedésben a Fidesz szerint. Ennek újabb jelét abban is látják, hogy egyfajta dél-amerikai szisztéma kezd megvalósulni egyes járatokon, ahol csak leintéssel áll meg a sofőr a megállóban.

„A miskolci baloldal becsapta a miskolci utasokat, amikor 2019-ben a tömegközlekedés javítását ígérte” – kezdte sajtótájékoztatóját Hollósy András, a Fidesz–KDNP szóvivője Miskolc egyik legforgalmasabb közlekedési csomópontjánál, a Centrum áruháznál. – Ehelyett drasztikusan, sok helyen ­40-45 százalékkal visszavágták a járatszámokat, óránként közlekedő járatokat vezettek be, megemelték a bérletek árát, és létrehozták az ország eddigi legdrágább menetjegyét 500 forintért – sorolta a szóvivő.

Szerinte bevezették Közép-Európa legdrágább diákbérletét és ráadásul még ajándék buszjegyekkel is jutalmazzák a bliccelőket, ami tisztességtelen eljárás Hollósy András szerint a jegyet és bérletet váltó miskolciakkal szemben. „Látunk olyan buszjáratokat, ahol dél-amerikai szisztéma szerint le kell inteni a sofőrt, hogy megálljon, de olyat is, hogy Lillafüredről Szirmát csak másfél órás utazással lehet megközelíteni. Ez pont annyi idő, amivel autópályán elérhetjük a Budapest-táblát” – emelte ki Hollósy András. Arról is beszélt, hogy a buszok összevissza járnak, a kiszámítható, percpontosságú közlekedés gyakorlatilag megszűnt Miskolcon – csaknem 2 év alatt 50-szer módosították a menetrendet.

– A miskolci baloldal és Veres Pál polgármester válságmenedzsert ígért még 2019 őszén, aki végül is sosem érkezett meg. Igaz, akkor még nem volt válság a vállalatnál, ugyanis a válságot csak később hozta létre a baloldal – húzta alá a politikus.

Az ingyenes wifit is elvették

„De úgy látszik, mindez nem volt elég. Itt vannak az újabb botrányok, ugyanis a miskolci fiataloktól és az utazóközönségtől most szó nélkül még az ingyenes wifit is elvette a baloldal.” Hollósy András szerint ezzel az intézkedéssel leginkább Miskolc fiatalságát sújtották, mert ők használták legtöbben ezt a szolgáltatást. Nehezményezte azt is, hogy a „százszor megígért” családi bérletet sem vezették be.

– Gyurcsány Ferenc barátai ide juttatták mára az MVK-t. Ezért is mondjuk a miskolciaknak, hogy Stop, Gyurcsány! Stop, Karácsony! Stop káoszos tömegközlekedés – hangsúlyozta a Fidesz–KDNP miskolci szóvivője.

(A borítóképen: Széchenyi Marianna, Hollósy András és Bajusz Gábor a Fidesz–KDNP csütörtöki sajtótájékoztatóján)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában