tömegközlekedés

2021.08.26. 09:00

Kérni kell a buszsofőrt, vigyen ki a Tiszaira...

Mindig tartogat meglepetéseket a Miskolc Városi Közlekedési Zrt. menetrendje.

Az utóbbi időben szinte teljesen követhetetlenné vált az MVK-villamosok, de főleg az -autóbuszok közlekedése. Van, ahol óránként járnak a járművek, másutt pontatlanul. Úgy tűnik, hogy a menetrendben akkor lehet biztos az utazni vágyó, ha már fent van a járművön. A menetrendi változások pedig követhetetlenek.

Azt már bizonyosra vehetjük, hogy a miskolci, jól megtervezett autóbusz-hálózat két korábbi törzsvonalától, a 2-estől és a 12-estől végleg búcsút vehettünk. Az első Tapolcára vitte az utasokat, utóbbi pedig az egyetem megszokott járata volt. Semmiképpen sem lehet azt állítani, hogy kihasználatlanok voltak. Van viszont a menetrendben egy olyan járat, amely szinte a futurizmus magasságába emeli a miskolci autóbusz-közlekedést: a 12 G járat elvileg hajnalonta, műszakváltás környékén közlekedik a Szondi György utca és a Repülőtér között. A menetrend szerint azonban – igény esetén – a járatok a Szondi György utca felé érintik a Tiszai pályaudvart. Ehhez viszont meg kell kérni a buszsofőrt, legyen szíves, kanyarodjon már arra... De az is megeshet, hogy e járatok még sincsenek, mert a buszok nem a garázsba közlekednek, hanem járatpótlásként állnak be máshol.

(A borítókép illusztráció)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában