Cikkajánló

2021.07.30. 19:24

Mosolyával köszöni meg a sok segítséget Zsombi

Erről is olvashattok holnap bővebben a portálunkon.

Fotó: Kozma István

Meglátogattuk Burinda Zsombort, a gerinceredetű izomsorvadásban szenvedő, másfél éves kisfiút. Márciusban megkapta az életmentő génterápiát, ma pedig már szépen fejlődik. Ajándékot is vittünk neki, színes meséskönyveket. Megtudtuk, nagyon szeret lapozgatni, de minden olyan dologgal szívesen foglalkozik, amit mozgatni, tologatni, forgatni, rakosgatni lehet. Kedvencei közé tartoznak azok a tárgyak, amelyeket nem játéknak hívunk, például a távkapcsoló vagy a kellemesen zörgő zacskó. Szívesen nézi a televíziót, de kissé meglepődtünk, amikor a szülei elmesélték, hogy nem a meséket kedveli, hanem sokkal inkább a sorozatokat. A mesék csak akkor érdeklik, ha abban emberformájú figurák szerepelnek.

Az igazi mutatvány azonban a gördeszkázás. Zsombi nagypapája nikecellel vont be egy gördeszkát, hogy a kisfiút rá lehessen fektetni. Ő aztán a lábával és a kezével tologatja magát, meg kell jegyezni, hogy nagyon ügyesen. Ennek fontos szerepe van a mozgásfejlődésben, bár még hosszú utat kell megtenni ahhoz, hogy Zsombi ülni, állni, majd később járni tudjon. A napok most is mozgalmasan telnek. A szülők kisfiukkal meglátogatják azokat magánszemélyeket, akik nagyon sokat segítettek a gyűjtés időszaka alatt. Semmi kétség, a segítőknek az a legnagyobb öröm és köszönet, ha Zsombi rájuk mosolyog, és látják, hogyan fejlődik, ügyesedik.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában