támogatás

2021.07.29. 19:00

Felszámolták az illegális hulladéklerakókat Tiszalúcon

Támogatást nyertek és felszámolták az illegális hulladéklerakókat Tiszalúcon.

Siri Norbert, Tiszalúc polgármestere, Steiner Attila államtitkár (ITM) és Koncz Zsófia országgyûlési képviselõ (b-j)

Fotó: Vajda János

Steiner Attila, az Innovációs és Technológiai Minisztérium körforgásos gazdaság fejlesztéséért, energia- és klímapolitikáért felelős államtitkára a programot ismertette.

– Tavaly a Belügyminisztérium és az Igazságügyi Minisztérium hirdette meg a „Tisztítsuk meg az országot” elnevezésű programot, amelynek keretében támogatásokat osztottunk szét civil szervezeteknek, önkormányzatoknak annak érdekében, hogy illegális hulladéklerakatokat tudjanak a közösségek felszámolni. Úgy, ahogy azt Tiszalúc is tette. Eddig 160 önkormányzat vett részt országszerte a programban, a támogatásokból 30 ezer tonna illegális hulladék felszámolásáról gondoskodtak, ami körülbelül ezer vasúti vagon mennyiségnek felel meg – emelte ki az államtitkár.

Siri Norbert, Tiszalúc polgármestere a településen elért eredményekről tájékoztatta a jelenlévőket.

– Önkormányzatunk az elsők között nyújtotta be pályázatát a programra, aminek segítségével a település önkormányzatának kezelésében lévő területeken elhelyezett illegális hulladéklerakókat felszámoltuk. A munkák során 270 köbméter kommunális hulladékot és 32 köbméter építési törmeléket gyűjtöttünk össze és szállítottunk el. A Takta-parton a munkálatokat a Tiszalúci Községüzemelési Nonprofit Kft. dolgozói végezték és a Zempléni Hulladékkezelési Kft. irányításával történt a szállítás, ártalmatlanítás. A megtisztított területet a pályázat kritériumaként folyamatosan őrizni kell, éppen ezért elkerítettük, illetve a helyi polgárőreink és mezőőrünk is napi rendszerességgel tartanak ellenőrzéseket – mondta Siri Norbert.

További intézkedések

– Nagy öröm számomra, hogy ilyen gyorsan, ilyen hatékonyan intézkedtünk. Tiszalúc lakossága büszke arra, hogy a Tisza legnagyobb holtága is itt található. Ahhoz hogy ezt vonzóvá tegyük, hogy mások is szívesen meglátogassák, nyilván tiszta, rendezett környezet szükséges. A közeljövőben is számos fontos programot tervezünk, amelyek a fenntarthatóságot és a környezetünk megóvását szolgálják majd – hangsúlyozta végezetül Koncz Zsófia országgyűlési képviselő.

(A borítóképen: Siri Norbert, Steiner Attila és Koncz Zsófia)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában