Metro Chef Lemon Sorbet, Lime Sorbet

2021.07.25. 15:00

Etilén-oxiddal szennyezett jégkrémet vont vissza a Metro

A Metro Kereskedelmi Kft. visszahívja a forgalomból a Metro Chef Lemon Sorbet, Lime Sorbet elnevezésű termékeit – közölte a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) a honlapján.

A fagylalthoz felhasznált adalékanyag etilén-oxiddal szennyezett, amely egy szintetikusan előállított gáz. Használják orvosi berendezések sterilizálására és egyes országokban fűszerek és egyéb termények esetén rovarölő szerként, valamint fertőtlenítésre.

Az Európai Unióban (EU) az etilén-oxid hatóanyag felhasználása tilos. Az etilén-oxid hosszútávú rendszeres fogyasztása megnövelheti egyes daganatos betegségek kialakulásának kockázatát. Az EU-ban a termények etilén-oxid tartalmára szigorú határérték van érvényben, amely a legkisebb, már mérhető mennyiségnek felel meg.

A szupermarket arra kéri a vásárlókat, hogy az érintett terméket ne fogyasszák el, hanem vigyék vissza a Metro áruházaiba. A termék árát visszatérítik.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában