beruházás

2021.07.14. 17:30

A magasabb minőségre törekszik a Mol-csoport

Átadták a Mol Petrolkémia megújult laborkomplexumát.

Fotó: Ádám János

A megközelítőleg 2,5 milliárd forintos beruházással megújult laborban történik a termelőüzemek mintáinak elemzése és a vállalat valamennyi termékének minőség-ellenőrzése. Itt minősítik majd a Mol-csoport nagyberuházása, a poliolgyár termékeit is.

A vegyiparra fókuszálnak

„A Mol célul tűzte ki, hogy teljes sebességgel folytatja a fókusz áthelyezését az üzemanyagról a vegyiparra.” Erről is beszélt Marton Zsombor, a Mol Petrolkémia vezérigazgatója a megnyitón.

A cégcsoport emellett fokozatosan integrálja működésébe a körforgásos gazdasági tevékenységeket, felhasználva a bio- és hulladékalapú anyagáramokat a termelésben, növelve az újrahasznosítást.

„Azért újítottuk fel a labort, hogy a termelést a legkorszerűbb labortechnikával tudjuk támogatni, a vevői igényeket pedig a legmagasabb szinten tudjuk kielégíteni. A megközelítőleg 2,5 milliárdos beruházás hozzávetőleg 100 kollégánknak fog nagyon modern munkahelyi körülményeket biztosítani, ahol naponta ezer mintát vizsgálnak. A legmagasabb szintű minőségi standardok követése olyasmi, amit nem spórolhatunk meg ebben az üzletágban” – hangsúlyozta a vezérigazgató.

(A borítóképen: Munka a laborban)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában