csípőszúnyogok

2021.06.21. 15:30

Szúnyoggyérítés megyénkben, több településen

Az elmúlt időszakban sok helyen, főként a folyóparti településeken jelentek meg tömegesen csípőszúnyogok.

Forrás: Illusztráció/Shutterstock

Fotó: Shutterstock

A múlt héten a szakemberek több mint háromszáz településen léptek fel a vérszívók ellen. A héten 81 ezer hektáron, összesen 404 településen végeznek földi kémiai gyérítést.

A kezelésre használt gépjárművekkel a munkát a szúnyogok aktivitási időszakához igazodva, 21 órakor kezdik meg, vagyis a földi technológiát nem befolyásolja az érvényben lévő hőségriasztás.

A permetezést végző gépjárművekkel Borsod-Abaúj-Zemplén megye több településén is találkozhatunk. Az alkalmazott szúnyogirtó szert minimális mennyiségben juttatják ki, az csak az érzékenyebb rovarokat pusztítja el, melegvérűekre, így emberre és háziállatokra nem jelent veszélyt.

A kezelések pontos időpontja megtalálható a katasztrófavédelem honlapján, valamint a szúnyoggyérítésre vonatkozó információkat az érintett települések is közzéteszik honlapjukon vagy közösségi oldalaikon. Amennyiben az időjárás nem teszi lehetővé a gyérítés elvégzését a meghirdetett napon, a pótlásra a következő két este valamelyikén kerül sor – tájékoztat a katasztrófavédelem.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában