cikkajánló

2021.06.13. 21:08

Szabálytalanságok sokasága Szopkó Tibor cégénél

A közelmúltban Miskolc alpolgármesterévé kinevezett momentumos Szopkó Tibor cége, a Borsodkönig Premium Kft.-nél öt alkalommal folyt hatósági ellenőrzés, ezek valamennyi esetben szabálytalanságot állapítottak meg.

20210512 Miskolc fotó: Ádám János ÁJ Észak-Magyarország Miskolc felirat a Szent István téren.

Fotó: Ádám János

Szopkó Tibor és cége akkor került a médiafigyelem középpontjába, amikor az origo.hu megírta, hogy a momentumos politikus vendéglátóipari cége feketén is foglalkoztatja egyes munkavállalóit. Szopkó Tibor azzal védekezett, hogy 2019 októberéig maga is aktívan részt vett a cég működtetésében, de önkormányzati képviselővé választását követően operatív feladatait folyamatosan átadta testvérének és munkatársainak. A momentumos politikus azonban nem mondott igazat, a párt internetes honlapján közzétett idei vagyonnyilatkozata azt bizonyítja, hogy nem szünetelteti a vállalkozásában való közreműködését, hanem azt maga viszi, méghozzá ügyvezetői minőségben. Sőt, ez év január végi bejegyzés szerint havi rendszerességgel jövedelmet is kap a munkájáért. A kft.-ben a tulajdoni aránya az induláskori 50 százalékról pedig mára 100 százalékra növekedett. A részleteket hamarosan elolvashatják portálunkon.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában