Fejlesztés

2021.05.23. 16:50

Átadták a szögligeti Szádvár megújult részét

Kilátópontok, gyilokjáró, biztonságos látogatói útvonalak, kényelmes padok, piknik pontok, információs táblák és az ország legnagyobb várbeli tereplépcsője várja a kirándulókat az ICOMOS-díjjal kitüntetett fejlesztés során megújult szögligeti Szádvár romterületén.

Apagyi Beáta

Szalay-Bobrovniczky Vince helyettes llamtitkr, Virg Zsolt NKVP miniszteri biztosa, Glzer Tams a Nemzeti rksgvdelmi Fejlesztsi Nonprofit Kft. gyvezet igazgatja, Rz Gbor orszggylsi kpvisel, Kovcs Lajos a Szdvrrt Barti Kr Egyeslet elnke s veges Attila Szgliget polgrmestere (b-j)

Fotó: Vajda János

Az észak-magyarországi műemléket a Nemzeti Várprogram keretében, a Nemzeti Örökségvédelmi Fejlesztési Nonprofit Kft. (NÖF) beruházásában fejlesztették új turisztikai vonzerővé, és tették biztonságosan bejárható, a mai kor elvárásainak megfelelően kényelmes szabadtéri pihenőhellyé. Az ünnepélyes átadó pünkösd vasárnap valósult meg.

A megújult bakancsos turisztikai úti célt Szalay-Bobrovniczky Vince, civil és társadalmi kapcsolatokért felelős helyettes államtitkár, Virág Zsolt, a Nemzeti Kastélyprogram és Nemzeti Várprogram miniszteri biztosa, Riz Gábor, a térség országgyűlési képviselője és Kovács Lajos, a Szádvárért Baráti Kör Egyesület elnöke adták át.

(A borítóképen: Szalay-Bobrovniczky Vince helyettes államtitkár, Virág Zsolt NKVP miniszteri biztosa, Glázer Tamás a Nemzeti Örökségvédelmi Fejlesztési Nonprofit Kft. ügyvezető igazgatója, Riz Gábor országgyűlési képviselő, Kovács Lajos a Szádvárért Baráti Kör Egyesület elnöke és Üveges Attila Szögliget polgármestere)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában