munkaerőpiac

2021.05.09. 19:00

A koronavírus miatt is keresnek új szakmát

A Covid–19-világjárvány alapjaiban változtatta meg a hazai munkaerőpiacot.

Forrás: Shutterstock

Fotó: Shutterstock

A koronavírus miatt átalakult munkaerőpiaci viszonyok sokakat nehéz helyzetbe hoztak itthon és külföldön egyaránt, ebből például a pályaváltás, átképzés jelenthet kiutat. A Profession.hu új, Emberi oldal nevű kezdeményezésével a Magyar Máltai Szeretetszolgálat Munkaerőpiaci Szolgáltató Központját támogatva segíti a válság miatt a karrierjükben új irányokat keresőket. Egyéni és csoportos mentorációval, szakértői előadásokkal és kézzelfogható, praktikus tanácsokkal is készülnek.

A Profession.hu rendszeres kutatásokkal vizsgálja a magyar munkaerőpiacot, a felmérések eredményei pedig egyértelműen rámutatnak, hogy bizonyos társadalmi csoportok nehezebben találnak a képességeiknek megfelelő munkát, mint mások. Ez a hátrányos helyzet egyaránt fakadhat aktuális élethelyzetükből, korukból, származásukból vagy egyéb adottságaikból. Az Emberi oldal kezdeményezése keretében az állásportál elismert szakértőket pénzügyileg támogatva, az említett hátrányos helyzetben lévő csoportoknak nyújt gyakorlati segítséget.

Kényszerpályaváltók

2021 tavaszán az első támogatott csoport a koronavírus miatt pályát váltók lesznek. A Covid–19-világjárvány ugyanis alapjaiban változtatta meg a hazai munkaerőpiacot. 2020 tavasza óta rengetegen veszítették el munkájukat, a megváltozott helyzet sokakat arra kényszerített, hogy átgondolják a helyzetüket. A megnövekedett bizonytalanság miatt azok is aktívabbá váltak az álláspiacon, akik ugyan nem veszítették el a munkájukat, de átértékelték karrierterveiket a végbement változások hatására.

(A borítóképen: Az elbizonytalanodottaknak segítenek)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában