Fejlesztés

2021.03.30. 21:30

„Segítő kéz” az okosszemüveg

Ipari okosszemüveget fejleszt egy miskolci egyetemista, Gréczi László Ádám és csapata, segítségével a távolból irányítható a munka, a szakértő személyes jelenléte nélkül, szinte bármely szakterületen.

Forrás: Illusztráció

Fotó: Shutterstock

Az okosszemüveg fejlesztése még tart, és első verzióban ipari, mérnöki területre szánják. De a későbbi felhasználása szinte végtelen, a műszaki területtől az orvosi felhasználáson át a programozásig. Az igényektől függően az okosszemüveg ugyanis az érzékelők, műszerek széles skálájával szerelhető fel. „A szemüvegen alapállapotban van egy kamera, mikrofon és hangszóró, amelyek a kommunikációért felelnek. Ezeken keresztül lát és hall a távolban lévő munkatárs, és így tud utasításokat adni és segítséget nyújtani a helyszínen lévő társának. A lényeg, hogy a dolgozó két keze szabad legyen, és a szemén lévő eszköz segítségével nyerjen extra két-három segítő »kezet«. Több mint ötszáz egyetemi hallgató vesz részt a programban, és bíznak benne, hogy vevő lesz rá az európai piac.

(A borítókép illusztráció)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában