ellenőrzés

2021.03.19. 20:47

Megdöbbentő adat: háromszázan biztonsági övük nélkül autóztak

Forrás: Illusztráció/Shutterstock

Európai szintű ellenőrzést tartottak a múlt héten megyénkben is. A ROADPOL keretében fokozott figyelmet fordítottak a rendőrök a biztonsági öv, a gyermekbiztonsági rendszerek, és a bukósisak előírásszerű használatára.

Mint Pitkó László alezredes, a megyei rendőr-főkapitányság közlekedésrendészeti osztályvezetője az Észak-Magyarország érdeklődésére elmondta, tíz kapitányság részvételével és jelentős rendőri erővel dolgoztak.

– Az intenzívebb három napon megdöbbenve tapasztaltuk, hogy közel 300 járművezető és utas nem használta a biztonsági övet. További megdöbbentő jelenség, hogy 24 esetben nem használták a gyermekbiztonsági rendszereket. Ez rettentő felelőtlen szülői, nagyszülői magatartás. Az emberi élet védelme mindig fontos, a védtelen, magukra vigyázni nem tudó gyerekek esetén kiemelt kellene, hogy legyen. Az ellenőrzés részleteiről nem sokára többet is megtudhatnak portálunkon.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában