Tehermentesítés

2021.03.14. 15:00

A családok egymást segítik az új helyzetben

Újra útnak indítják az Angyali Csomagküldő Szolgálatot, de emellett közvetlen segítséget is szeretnének nyújtani.

Nagy-Hankó Krisztina

Fotó: Shutterstock

A március 8-tól életbe lépett újabb korlátozások sok kisgyermekes, rászoruló család életét nehezítik meg. A Nagycsaládosok Országos Egyesülete (NOE) azoknak a családoknak szeretne segíteni, akiket újabb próbatétel elé állított a járványhelyzet, hogy átvészeljék az előttük álló egy hónapot. Online felmérést végeztek a tagjaik körében, melynek célja, hogy a segíteni tudó családokat össze tudják hozni a segítségre szorulókkal az egyes településeken. A kérdőívek összesítése után derül ki, milyen mértékben tudják megkönnyíteni a rászoruló családok mindennapjait. Szigorú feltételek mellett, a járványügyi intézkedések betartásával, minimális kontakttal, kizárólag a lakáson kívüli tevékenységekben tudnak részt vállalni. Ilyen lehet a bevásárlás, gyógyszerkiváltás, postai vagy hivatali ügyintézés meghatalmazással.

Tanárként is helyt kellene állni

Tehát gyermekfelügyeletet nem vállalhatnak az önkéntesek, de például korrepetálást igen, online formában, akár tanulópárok összehozásával. Ugyanis sok család nehezen birkózik meg a digitális oktatással járó kihívásokkal. A szülőknek saját munkájuk, a háztartás vezetése és gyermekeik felügyelete, ellátása mellett „tanárként” is helyt kell állniuk. Az egyesület ezért szeretné a lehetőségekhez mérten valamennyire levenni az oktatás terhét a szülők válláról.

(A borítóképen: Jó nagycsaládban élni, főleg ha segítik is egymást)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában