Segítség

2021.02.12. 13:30

Kifogytak a tipegőkből Kazincbarcikán

Babaruhákkal segítette a miskolci egyesület a kórházat.

Hegyi Erika

Fotó: Olvasónktól

Egy nagy doboz kisfiú- és egy nagy doboz kislány-babaruhát adományozott a napokban a Kazincbarcikai Kórháznak a Zsófi-ReményVár Egyesület. Az egyesület hosszú évek óta segíti a gyermekes családokat, és mivel most is gyermekekről van szó, azonnal cselekedtek.

Azonnal segítenek

Ináncsi Gergely, az egyesület elnöke lapunknak elmondta, a közösségi oldalon látták meg, hogy a kórház szívesen fogadna adományba újszülöttekre való ruhácskákat. Mivel az egyesület támogatói babaruhákat is gyakran adományoznak, és az elmúlt évben kevés család volt, ahol kisméretű tipegőkre lett volna szükség, Gergely felhívta a kórházat. Az intézmény igazgatójától azt a választ kapta, hogy nagyon örülnének a segítségnek. Bár az intézmény nincs teljesen kifogyva a ruhácskákból, de jól jön az utánpótlás.

– Azt nem mondta az igazgató, hogy miért nincs elég ruha, csak feltételezem, hogy a járvány miatt az egészségügyi intézményeknek másra kellett fordítaniuk az idejüket és az energiájukat. Talán a beszerzés könnyebb módját választották azzal, hogy a közösséghez fordultak. Pár nap múlva Miskolcon járt a kórház egyik munkatársa az intézmény kocsijával, ő vitte el az adományokat. Ráadásnak tudtunk adni 10 csomag, újszülötteknek való pelenkát is – sorolta Gergely.

Elmondta azt is, az egyesület közösségi oldalának 3000 követője van, és közülük háromszázan napi szinten olvassák a posztokat. Ha valamelyik bajba került családnak szüksége van valamire, azonnal érkeznek a felajánlások. A járvány miatt megnőtt a támogatottak száma, vannak olyan családok, ahol mindkét szülő elveszítette az állását, mert a turizmus-vendéglátásban dolgoztak. Egy-két hónap alatt felélték a tartalékaikat, utána pedig magukra maradtak a bajban. Az elnök megjegyezte, az idén jelentős anyagi segítséget kaptak az egyik miskolci, nyílászárókat gyártó cégtől. Az összeget az egyesület támogatói megduplázták, így 3 tonna brikettet tudtak vásárolni a nehéz körülmények között élő családoknak. Ezenkívül élelmiszercsomaggal is tudják őket támogatni.

– Ha a héten jön a nagy hideg, a látókörünkbe került családok biztos, hogy nem fognak fázni – tette hozzá az elnök.

(A borítóképen: A Zsófi-ReményVár Egyesület adománya)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában