Fejlesztések

2021.02.14. 15:30

Felkészültek a folytatásra Bogácson

Több beruházás is elkészült 2020-ban, és idén is megvalósul Bogácson.

Fotó: ÉM

– A 2020-as év senkinek sem volt könnyű, azonban az elmúlt hónapokban is folyamatosan tettük a dolgunkat, és a pandémia alatt is haladtunk a fejlesztésekkel – mondta Csendesné Farkas Edit, Bogács polgármestere. – Pályázati forrásból felújítottuk az óvodánkat, ami egy bölcsődei csoporttal bővült, ez településünk életében fontos előrelépés. A közintézményeink közül ez újult meg utolsóként, a többi épületünket már korábban sikerült rendbe tennünk. A közösségi ház és az idősek klubja energetikai fejlesztésen esett át, a szigeteléstől kezdve a napelemek felszereléséig.

A polgármester hozzátette: „A legfontosabb beruházásunk a végéhez ért, ez pedig a Bogácsi Gyógy- és Strandfürdőben a fedett élményfürdő és wellness építése. Bízunk benne, hogy mire újra nyithat a fürdő, a vendégeket már ebben is fogadni tudjuk. Ugyancsak jelentős a tavaly elindult kerékpárút-fejlesztés, ami Mezőkövesdet köti össze Bükkzsérccel, így természetesen rajtunk is áthalad. A Tisza-tótól Mezőkövesdig már most is lehet kerékpározni, aminek ez a folytatása, így egészen a Bükkig el lehet majd jutni két keréken. A turizmus szempontjából ez nagyon fontos dolog, biztos vagyok benne, ha elkészül, abból Bogács is profitálni fog, több vendég fog hozzánk érkezni. A harmadik, ugyancsak a turisztikát is szolgáló beruházásunk pedig a rendezvényterünk felújítása.”

Közösen haladhatnak

A település vezetője kiemelte, ezeknek a pályázatoknak a megvalósításához a jelentős pályázati támogatáson túl önkormányzati önerő is szükséges: „A nehéz helyzet ellenére a szükséges összegeket elő tudtuk teremteni. Ahhoz, hogy ezt meg tudtuk valósítani, kellett a biztos anyagi háttér, amit csak akkor tudunk előteremteni, ha folyamatosan fejlesztünk, egyre több, színvonalasabb szolgáltatást adunk az ideérkezőknek. A Bogácson működő vállalkozók, vendéglátósok, szállásadók mind partnerek ebben, hiszen csak így, közösen haladhatunk előre. Tudják, hogy csak minőségi szolgáltatással leszünk versenyképesek a mai világban. Ezek a tényezők mind azt erősítik, hogy felkészülten indulunk az évnek, hogy amikor a korlátozások enyhülésével mozdulhat a turizmus, akkor mi készen álljunk erre, mert úgy gondolom, hogy a belföldi forgalom ismét erőteljes lesz.”

(A borítóképen: Az óvoda bölcsődei csoporttal bővült)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában