támogatás

2021.02.10. 11:30

A megbecsülés mindenkinek jár

A munkát nem érzik megterhelőnek, négy órában, két műszakban dolgoznak.

Nagy-Hankó Krisztina

Forrás: Illusztráció/Shutterstock

Fotó: Shutterstock

Idén 48,6 milliárd forinttal támogatja a kormány a megváltozott munkaképességűek foglalkoztatását. Január elsejétől megszűnt a jövedelmi korlát, vagyis a munkavállalók bármilyen mértékű munkabér mellett jogosultak a rehabilitációs, illetve rokkantsági ellátásra.

Jelenlegi munkahelyén 2018 júliusa óta dolgozik, de már korábban is megváltozott munkaképességű volt, viszont nem tudott elhelyezkedni – mondta Anikó. Hozzátette: az otthon töltött idő alatt depresszióval és pánikbetegséggel is küzdött, hiszen nem volt állandó feladata, csupán a kutyájával tudott foglalkozni. Az állapota már olyan súlyossá vált, hogy egyedül ki sem mozdult a lakásból, csak a párja kíséretében. A munkalehetőség nagyon jól és jókor jött. Nyitott az emberek felé, és a munkatársai is kedvesen bántak vele, befogadták, segítették – hangsúlyozta Anikó. Ez előtt még buszra sem szívesen szállt, az utazás nehézségeket okozott, ez azonban időközben szintén megváltozott. A jövedelem is több lett, ami kicsit megemelte a családi bevételeket, ez sem utolsó szempont – vélekedett Anikó.

Nagyon szereti

Nagyjából másfél éve dolgozik itt, pelenkát csomagolnak, de nem monoton a munka, mert közben jókat beszélgetnek – mondta Georgina. Nagyon szereti a munkahelyét, ami az egészségi állapotának is megfelelő, hiszen korábbi állásából csípőfájdalmai miatt kellett eljönnie. Csak pozitív hozadéka van annak, hogy most dolgozik. A jó társaság mellett az is lényeges, hogy hasznosnak érzi magát – tudatta Georgina. A betanulás nehéz volt, de hamar ráállt a keze és így már könnyen, rutinosan végzi a feladatot.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában