Verseny

2021.01.27. 08:00

Virtuális vetélkedőt tartanak

Több fordulóban hívják játékos honismereti vetélkedőre a kicsiket és nagyokat.

Forrás: Shutterstock

A magyar kultúra napja alkalmából Virtuális Honismereti Vetélkedőt hirdetett az Edelényi Városi Könyvtár 35 kérdéssel kicsiknek és nagyoknak. Edelény idén ünnepli várossá nyilvánításának 35. évfordulóját. Ebből az alkalomból szeretnének a kulturális intézményeik programjaival is emlékezetessé tenni az idei évet, és hozzájárulni az ünnepi megemlékezéshez. Jelenleg a járványhelyzet miatt csak virtuális formában, interneten keresztül van lehetőség „programokra”.

Két kategóriában

A magyar kultúra napja hagyományos megünneplését sem tudták a szokott formában megvalósítani, ezért az Edelényi Városi Könyvtár 35 kérdésből álló, kétfordulós vetélkedőt hirdetett két kategóriában.

Az egyikre 14 év alattiak, a másikra idősebbek (középiskolások, felnőttek) jelentkezését várják. Az első for­duló meghirdetésére mindkét kategóriában január 21-én, csütörtökön került sor a könyvtár honlapján keresztül és írásos formában is, melynek a beküldési határideje feb­ruár 3. A második fordulót február 4-én hirdetik meg. A két fordulót követően – várhatóan március elején – tartanak eredményhirdetést, és a legeredményesebb megfejtőket díjazásban része­sítik.

Mint írják: „Bízunk benne, hogy sokan részt vesznek játékos vetélkedőnkön, mind az iskolások, mind a felnőtt lakosság köréből, és a tartalmas szórakozás mellett városunk múltját is feleleveníthetjük.”

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában