Borsodnádasd

2021.01.14. 08:00

Jutott erő a fejlesztésekre

Borsodnádasdon is a koronavírus-járvány határozta meg a város mindennapjait a tavalyi esztendőben.

Marosréti Ervin

Fotó: Marosréti Ervin

A járványhelyzet begyűrűzése teljes mértékben meghatározta a nádasdiak 2020-as esztendejét. A nyílt, őszinte kommunikáció azonban nyitott fülekre talált. A folyamatos tájékoztatásnak köszönhetően az emberek betartották az előírásokat, figyeltek egymásra, így kemény munkával ugyan, de sikerült normalizálni a helyzetet.

Partner a lakosság

– Az első hullám idején sikerült megállítanunk a koronavírus terjedését, így gyorsan felismertük és kezelni tudtuk a lehetséges gócpontokat – tette hozzá a nádasdi városházán Kormos Krisztián, Borsodnádasd polgármestere. – Az önkormányzat vásárolt gyorsteszteket, ami szintén segített az intézményi, az egészségügyi és a szociális szférában dolgozók szűrésénél. Sajnos ebben a helyzetben szinte valamennyi tavalyi rendezvényünket elhalasztottuk, nem tartottuk meg a Molnárkalács Fesztivált sem. Bízom benne, hogy idén már egészen más lesz a helyzet.

Futottak a fejlesztések

A vírushelyzet okozta nehézségek ellenére Borsodnádasdon több fejlesztésnek is a végére jutottak. Befejeződött a szennyvízprogram, kiépült a csatornamű-hálózat, és már működik az új tisztítótelep is. Felújították az óvodát, sportfelületek, játszóterek készültek el. A korábbi Petőfi-kultúrház átalakítása is megkezdődött, az Ó Bükk Turisztikai Látogató és Élményközpont új értelmet ad majd a létesítménynek.

– Az előttünk álló időszakban a fókuszt erre a városrészre irányítjuk át – mondta Kormos Krisztián. – A kaszinó épületére is nyertünk 200 millió forintot, ebből az összegből belülről és kívülről is megújulhat a ház. Elkészült a piactér, a közeljövőben bölcsőde épülhet, és nemrég kaptunk értesítést arról, hogy az Ózd irányába vezető kerékpárút is új aszfaltburkolatot kap. Lakossági körben jó vissz­hangja volt a rekortán teniszpályának, amelyet egyre többen használnak.

Nemrég kaptunk értesítést arról, hogy az Ózd irányába vezető kerékpárút is új aszfaltburkolatot kap – Kormos Krisztián

Nyugdíjban az orvosok

Kormos Krisztián azonban a nehézségekről, a 2020-as esztendő negatív oldaláról is beszélt:

– Sajnos a szolgáltatások színvonala valamelyest visszaesett Borsodnádasdon – fogalmazott a polgármester. – A kevés ügyszám miatt az okmányirodánkat nem fejlesztették kormányablakká, majd be is zárt. Januártól Ózdon lehet a közigazgatáshoz tartozó ügyeket elintézni, és az orvosi ügyeletet is egy cég látja majd el. Két háziorvosunk és egy fogorvosunk egyszerre vonult nyugdíjba, most azon dolgozunk, hogy minél hamarabb megoldjuk a pótlásukat. Egyelőre a helyettesítés biztosított, de ez csak átmenetileg jelent megnyugvást. Van tehát bőven feladatunk a 2021-es esztendőben is, bízom benne, hogy a koronavírusról rövidesen már csak múlt időben beszélünk, utána pedig teljes erővel a város fejlesztésére tudunk majd koncentrálni.

(A borítóképen: A borsodnádasdi polgármesteri hivatal épülete)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában