pályázat

2021.01.27. 19:30

Hatékonyabb segítségnyújtás

A Vöröskereszt megyei szervezetének munkatársai a korszerűsítések miatt könnyebben elérhetik és segíthetik a rászorulókat.

Apagyi Beáta

Fotó: KI

Grubert Roland, a Magyar Vöröskereszt Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Szervezetének igazgatója a kedd délelőtt tartott sajtótájékoztatóján az országos szervezet egyik sikeres pályázatáról számolt be, amelynek köszönhetően infrastrukturális fejlődés indult meg több megyei központ életében is.

– A projekt lehetővé tette irodaházak megújulását, illetve a Vöröskereszt balatonlellei képzési központja is teljes körű felújításon esett át – mondta Grubert Roland. – Ami a miskolci szervezetünket illeti, nálunk azok az infrastrukturális fejlesztések váltak kiemeltté, amelyek segítik a kollégák munkáját megyeszerte, hogy hatékonyabban tudják elérni a rászoruló lakosságot, akikkel egyébként nekünk mindennap valamilyen típusú feladatunk van intézményen belül és intézményen kívüli ellátás tekintetében is. Ehhez érkeztek korszerűbb számítógépes eszközök, laptopok, az irodában nagy teljesítményű fénymásoló, szkennelő segíti a munkát. Ezeken kívül félautomata defibrillátort sikerült beszereznünk, amit a hajléktalanellátó központban használunk, ahol elsősorban az átlagostól nyilvánvalóan magasabb egészségügyi kockázattal rendelkező személyeket látunk el. Továbbá Mezőcsáton a szociális farmunkon, illetve ahol az élelmiszerüzemünk is található, két darab harminc négyzetméteres lemezekből épített mobil raktárt létesítettünk. Itt elsősorban olyan eszközöket tárolunk, amelyek segítségünkre lehetnek egy természeti katasztrófa bekövetkezésénél, például télen, ha egy nagyobb mennyiségű havazás elzárja a kisebb falvak lakóit, mobil fektetőeszközökkel, takarókkal azonnal ki tudjuk szolgálni az ott élőket. Külön öröm számunkra, hogy a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei szervezet nemcsak nyertese lehetett ennek a pályázatnak, de be is számolhattunk a változásokról – emelte ki az igazgató.

(A borítóképen: Grubert Roland elmondta, korszerű eszközöket is kaptak)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában