tömegközlekedés

2020.12.20. 11:30

A MÁV szerint kevesen utaztak a vonalon

A menetidő lerövidítésére hivatkozva módosították a menetrendet a sajóecsegi vonalon.

Detzky Anna

Forrás: Illusztráció/Shutterstock

Több megyénkbeli települést hátrányosan érint a MÁV új menetrendje, amiről december 9-én és 17-én számoltunk be. A MÁV igazgatósága is megosztotta álláspontját az Északkal: „A megye két legnépesebb települését összekötő vasútvonalon jelentősen rövidült a menetidő. Ózd és Miskolc között új menetrendi struktúrát alakított ki a MÁV-Start kétóránként közlekedő gyorsított vonatokkal. A reggeli órákban naponta közlekedő, hivatásforgalmi igényekhez igazodó, Szendrőről 6:33-kor a Miskolc-Tiszai pályaudvarra új vonat indul. Az ózdi vonatok helyett menetrendváltástól a 94-es számú Miskolc–Tornanádaska vonalon közlekedő személyvonatok állnak meg Sajókeresztúron” – írják.

Buszokkal oldják meg

„A vasúttársaság az új menetrend életbe lépése után folyamatosan monitorozza a vasúti vonalak forgalmának alakulását. A Volánbusz pedig a Miskolc–Kazincbarcika–Putnok–Ózd viszonylaton gyorsjárati buszközlekedést vezetett be. A 92-es vasútvonallal szinte végig párhuzamosan futó Miskolc–Kazincbarcika–Ózd autóbuszvonalon a korábbinál egyenletesebb eljutást biztosító autóbuszos menetrend érvényes. Hét és Sajónémeti településekre munkanapokon és hétvégén az autóbuszjáratok gyakrabban térnek be. A térségben közlekedő egyes autóbuszjáratok útvonalának módosításával javult Putnok vasútállomás autóbuszos kiszolgálása is, továbbá a Sajószentpéter, Putnok és Ózd induló- vagy célállomású vasúti bérleteket az adott város területén a vasútállomást érintő autóbuszjáratokon elfogadja a busztársaság. A Kazincbarcika–Bódvaszilas vasúti vonalon az idei év első 11 hónapjában összesen 69 fő utazott. Jelenleg a Kazincbarcikáról induló autóbuszokról Sajószentpéteren vagy Edelényben a Miskolc és Bódvaszilas között közlekedő járatokra lehet átszállni, naponta több alkalommal is. Az utasok számára a megfelelő átszállási idő figyelembevétele mellett az említett autóbuszos utazás menetideje 1 óra 31 perc és 1 óra 59 perc között változik” – tudtuk meg.

(A borítókép illusztráció!)

Kapcsolódó cikk:

 

https://boon.hu/kozelet/helyi-kozelet/nem-adjak-konnyen-a-megallot-5048821/

https://boon.hu/kozelet/helyi-kozelet/alairasgyujtes-a-megalloert-5026654/

https://boon.hu/kozelet/helyi-kozelet/ahol-vasut-van-ott-nem-lesz-busz-es-ez-forditva-is-ervenyes-5023756/

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában