gyors­hajtó

2020.11.03. 18:30

Valóság lett, amiről forgattak

Filmforgatás közben meszelték le a gyors­hajtót a 37-esen.

Forrás: Shutterstock/illusztráció

A rend­őrök jelentős sebességtúllépés miatt szűrtek ki a forgalomból egy sofőrt a 37-es számú főúton, amikor ugyanezen az útszakaszon aznap forgatta a baleset-megelőzési kisfilmjét a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Balesetmegelőzési Bizottság. A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság Forgalomellenőrző Alosztály járőrei július 10-én a 37-es számú főúton rögzítették, amint egy sofőr járművével a megengedett legnagyobb sebességet túllépve, 183 km/órával haladt.

A rendőrök a nagymértékű sebességtúllépések miatt a jogszabály által meghatározott jelentős mértékű közigazgatási bírságot, 130 ezer forintot szabtak ki, továbbá közúti közlekedési előéleti pontot is kiróttak az autót vezető sofőrrel szemben.

Egy napon, ugyanott

A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Balesetmegelőzési Bizottság egy kisfilmet készített, amely a sebességtúllépés balesetveszélyes hatásaira hívja fel a figyelmet. A film a pillangóhatás szlogennel igyekszik rámutatni arra, hogy ha kellő odafigyeléssel vezetünk, akkor apró, véletlenszerű folyamatok pozitív visszacsatolásai révén nagymértékben változtathatunk a közlekedési mentalitásunkon. A film készítése és a nagymértékű sebességtúllépés rögzítése egy napon és ugyanazon az útszakon történt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában