színpad

2020.10.15. 09:30

Új színpadon ropták a táncot Alsóvadászon

Hiányzott egy saját színpad már a településen a rendezvények megtartásához.

Horváth Imre

Forrás: Olvasónk

Ünnepélyes keretek között adták át a művelődési ház udvarán épített vadonatúj és minden igényt kielégítő színpadot Alsóvadászon. Noha idén a járványhelyzet miatt nem tudtak rendezvényeket tartani, azonban a korábbi években gondot okozott, hogy bár tér van a szabadtéri rendezvények megtartásához, nem rendelkeznek saját színpaddal és kiépített infrastruktúrával, ahol a programokat meg lehetne tartani, így ezeket bérelni kellett, ami pluszköltséget jelentett a településnek.

A színpadot nyáron kezdték el építeni a közmunka­program keretében, nagyon látványos fa felszerkezet épült fedéssel és oldalborítással, díszkő lábazattal, lépcsővel. Emellett a szükséges infrastruktúrát is beépítették, így például a megfelelő áramvételi lehetőségek is rendelkezésre állnak, tudtuk meg Szemán Jánostól, a település polgármesterétől.

Kulturális műsor az átadáson

Az átadáson, október 10-én a polgármester köszöntője után Demeter Zoltán, a térség országgyűlési képviselője, valamint dr. Szemkó Barbara,

a Szikszói Járási Hivatal vezetője mondta el ünnepi gondolatait. A szabadtéri színpadot megáldották a történelmi egyházak képviselői is, majd kulturális műsor keretében avatták fel a létesítményt. Színpadra lépett az Alsóvadászi Harmónia Községi Vegyeskar, a Borsodsziráki Bartók Béla Hagyományőrző Egyesület Népdalköre, Magyar Gréta és az Ongai Néptáncegyüttes is.

(A borítóképen: Felavatták az új színpadot)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában