segítségkérés

2020.09.26. 19:00

Újra kell kezdeniük mindent

Csak a darazsakat akarták kifüstölni, de az egész házuk leégett.

Hegyi Erika

Forrás: Olvasónk küldte

Nagy bajba került egy édesanya, aki két gyermekével lakott Csermőke-dűlői házukban. A ház ugyanis szeptember 4-én leégett, egy gázpalackon kívül a család minden holmija odaveszett. A tűzeset után ismerősök fogadták be őket, azonban ez nem lehet végleges megoldás, hamarosan új lakhelyet kell találniuk.

A szerencsétlenség történetét maga az édesanya, Bakos Natasa mesélte el az Északnak.

– Éjszakánként azt vettem észre, hogy darazsak jönnek be a szobába. Mivel az ablakon szúnyogháló volt, tudtam, hogy ott nem repülhettek be. A kislányomat már kétszer megcsípték, ezért szóltam a volt élettársamnak, hogy nézze meg, hogyan jutnak be a darazsak. Kiderült, a rovarok a ház külső sarkánál raktak fészket, átfúrták a falat, és a szekrény mögül repültek be a lakásba. Azt tanácsoltam a volt élettársamnak, hogy füstölje ki a darazsakat, hiszen azok veszélyesek lehetnek a gyerekekre. Így is tett, de füstölés közben lángra kapott a ház, és az egész leégett – meséli megtörten az asszony.

Mindenük odalett

Elmondta azt is, azért keletkezhetett pillanatok alatt tűz, mert 50 négyzetméteres házuk téliesített faház volt, és a fa, valamint a nikecell is könnyen ég. Korábban egy kisebb házban laktak, azt eladták, de az édesanyának sikerült annyi pénzt összegyűjtenie, hogy egy nagyobba költözzenek. Nagyon örültek neki, víz és villany is volt benne. És most itt van, mindenük odalett.

Natasa egyedül neveli gyermekeit, a 3 éves kislányát és a 16 éves fiát. A kicsivel még gyesen van otthon, decemberben tölti be a 3. életévét, akkor mehet óvodába. A fia kőművesnek tanult, de nem fejezte be az iskolát, most alkalmi munkákat vállal. Anyagilag tehát nem állnak olyan jól, hogy ekkora veszteséget pótolni tudnának.

Ruhájuk sincs

– Teljesen kilátástalan a helyzetünk. El sem tudom mondani, mit éreztem, amikor azt láttam, hogyan válik mindenünk a tűz martalékává. Csak egy gázpalackot tudtunk kimenteni. Ruhánk is csak annyi maradt, ami éppen rajtunk volt. Fogalmam sincs, mi lesz most velünk. Már voltam a miskolci ingatlankezelőnél, segítséget kértem, hátha tudnának számunkra biztosítani egy szükséglakást vagy megfizethető bérlakást. Nekünk az is megfelelő lenne, ha valaki ideiglenesen felajánlaná a hétvégi házát, mi pedig cserébe rendben tartanánk a telket. A rezsit természetesen fizetnénk – mondta Natasa.

A családnak a tűzeset után szinte mindenre szüksége lenne. Bútorokra, ruhákra, konyhai eszközökre, háztartási gépekre, a kislánynak játékokra. Természetesen az anyagi segítség is jól jönne. Kérjük olvasóinkat, aki tud segíteni valamiben a fedél nélkül maradt családnak, hívja Bakos Natasát a következő telefonszámon: 0620/943-64-05.

(A borítóképen: Munkában a tűzoltók a Csermőke-dűlői háznál)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában