Egészségügy

2020.08.11. 14:30

Új gépeket vesznek az ózdi kórházba

Régi, elavult gépeket cserélhetnek le az ózdi kórházban, és egy új ultrahangkészülék is érkezett.

Marosréti Ervin

Fotó: Marosréti Ervin

Különféle berendezéseket szereztek be abból a felajánlásból, amely az OTP Humán Szociális Alapítványán keresztül érkezett az ózdi Almási Balogh Pál Kórházba. A pénzintézet összesen 75 millió forinttal támogatta az egészségügyi intézményt, ebből az összegből pedig régóta használt, mostanra elavult gépeket váltottak ki. Az ünnepélyes átadás után dr. Bélteczki János kórház­igazgató elmondta: ebből a szempontból a legnagyobb segítséget az új gőzsterilizáló jelenti, hiszen a régi készüléket egy teljesen új, modern berendezésre tudták lecserélni. Ez a gép biztosítja a kórházban a betegek biztonságát, védekezését a fertőzésekkel szemben.

– A pénzintézet alapítványának segítségét kihasználva beszerezhetünk egy laparoszkópos tornyot, motoros hegesztőgépet, műtőlámpákat és RO-berendezést is – fogalmazott a 75 milliós adománnyal kapcsolatban dr. Bélteczki János. – Ezek a fejlesztések úgy kellenek, mint egy falat kenyér, hiszen az orvostudomány, és ezzel együtt a technika folyamatosan fejlődik, amivel a lehetőségekhez mérten ajánlatos a lépést tartani.

Az OTP Humán Szociális Alapítványa közel négy évtizede működik, és elsősorban – a nevéből adódóan – szociális célokat karol fel. Szoktak egyedi támogatásokat nyújtani rászoruló személyeknek, akár gyógyászati fronton, akár ösztöndíjakat adnak felsőoktatásban tanuló hallgatóknak. Az egyre inkább népszerű programjaink között szerepel az intézmények támogatása – árulta el dr. Nagy Krisztina, a Humanitás Szociális Alapítvány kuratóriumi tagja, az alapítvány titkára.

Az ózdin kívül további négy kórház, a balassagyarmati, a sátoraljaújhelyi, a dunaújvárosi, illetve a Budapesti Szent Ferenc Kórház részesült még összesen 400 millió forint összegű adományban.

Új ultrahang

Az Almási Balogh Pál Kórház eszközparkja egyébként egy új ultrahangkészülékkel is bővült, amelyet pályázati forrást kihasználva szereztek be. Ennek a fejlesztésnek köszönhetően korszerűbbé válik a szülőszobai ellátás az egészségügyi intézményben. Az olasz gyártmányú gép képes a 4D-s képalkotásra, amelyből pontosan meghatározható a baba elhelyezkedése, valamint további információkhoz juthat az orvos a magzat fejlődésével kapcsolatban. A megvásárolt orvostechnikai műszert nagyságrendileg 17 millió forintból szerezték be Ózdon.

(A borítóképen: Átadják a támogatást)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában