Gazdaság

2020.08.28. 11:00

Túlélésükért küzdenek a buszos vállalkozások

A koronavírus az emberek többségét elrettenti a külföldi utazásoktól, ami a buszos személyszállítással foglalkozó cégeket is megviseli.

Detzky Anna

Forrás: Shutterstock/illusztráció

Pecze Róbert, a Magyar Közúti Fuvarozók Egyesülete Személyszállítási Tanácsának tagja az Északnak elmondta: nagyságrendileg azt látja, hogy a megrendeléseknek körülbelül a 10 százaléka maradt csak meg, ez pedig azt jelenti, hogy gyakorlatilag a túlélésért küzdenek, profitot nem termelnek. Megtudtuk: a külföldi utazásokra jelenleg egyáltalán nincs igény. A buszos utazások esetén nincs egységes higiéniai protokoll a személyszállításra vonatkozóan, de a cégek a higiéniára maximálisan odafigyelnek: kézfertőtlenítővel felszereltek, és minden út után ózongenerátorral fertőtlenítik az utasteret. Jellemző, hogy egy 30 fős társaságot az 57 férőhelyes busszal viszik, hogy lehessen tartani a távolságot. Egy népszerű utazási iroda fuvarszervezője hozzátette: a külföldi európai utazásaink iránt 95 százalékkal, a belföldiek iránt pedig 80 százalékkal esett vissza az érdeklődés.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában