adomány

2020.08.21. 18:30

Segítsük a beteg gyerekek tanévkezdését!

A kórházi kezelés alatt álló gyerekek számára szeretnénk megkönnyíteni a tanulást.

Hegyi Erika

20200805 Miskolc fotó: Kozma István KI Észak-Magyarország Tanszervásárlás riport a sétáló utcán található Frankó áruházban.

Forrás: ÉM

Fotó: Kozma István

Az iskolakezdés minden iskolában sok-sok szervezéssel jár, a családoknak pedig nem csekély kiadással. A szeptember elseje még nehezebb azokban a családokban, ahol beteg a gyermek, és a tanévet a kórházban kell kezdenie. Bizonyára nem tudja minden olvasónk, hogy a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei központi kórház Velkey László Gyermekegészségügyi Központjában általános iskola működik, mely a Miskolci Petőfi Sándor Általános Iskola kórházi tagozata. Az Észak-Magyarország négy évvel ezelőtt elhatározta, hogy iskolakezdési „Segítünk!”-akciót indít. A kórházi tagiskola számára szeretnénk az idén is tanszereket, valamint kézműves foglalkozásokhoz szükséges anyagokat, eszközöket gyűjteni, melyekre nagy szükségük lenne a hosszú kórházi kezelés alatt álló gyerekeknek.

Kis hősök

Simon Éva, a Miskolci Petőfi Sándor Általános Iskola igazgatóhelyettese, a kórházi tagozat vezetője az Észak-Magyarországnak elmondta, a kórházban tanuló tanítványaik valóságos kis hősök, hiszen nekik elsősorban súlyos betegségükkel kell megküzdeniük, és csak azután jöhet minden más. Délelőtt gyógykezeléseken vesznek részt, délután pedig, amennyiben egészségi állapotuk engedi, tanítási órákon ülnek, és szinte egyénileg foglalkoznak velük a pedagógusok, hogy mindenki a saját tempójában haladhasson. Jelenleg 12 állandó tanulójuk van, és még legalább 50 gyermek vesz részt az iskolai órákon, amikor rehabilitációjukat végzik.

Kérjük kedves olvasóinkat, segítsék a beteg gyerekek iskolakezdését! Adományaikat augusztus 31-éig várjuk szerkesztőségünkbe: Miskolc, Zsolcai kapu 3.

(A borítóképen: Az idén is gyűjtjük a tanszereket a beteg gyerekeknek)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában