támogatás

2020.08.05. 11:00

Háromszázmillió forint jutott fejlesztésekre Sajólászlófalván

Javulnak a szolgáltatások Sajólászlófalván a beruházások következményeképpen.

Pap Gyula

Forrás: ÉM

Újabb jelentős támogatásban részesült Sajólászlófalva önkormányzata. A hétfőn bemutatott projekt keretein belül teljesen megújult a községháza és a kultúrház energetikai rendszere, valamint több mint egy kilométer hosszúságban újítottak fel járdaszakaszt a megyebeli településen. A támogatás mértéke 57 millió forint volt. A projekt finanszírozása a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program keretein belül valósult meg.

A beruházás részleteiről Hubay György, a terület országgyűlési képviselője, valamint Pálcza Józsefné, Sajólászlófalva polgármestere tartott tájékoztatót.

Az átadón Hubay György elmondta, az előző beruházásokon túl egy újabb 145 millió forintos beruházást nyert el a település. Ennek keretein belül egy új bölcsőde nyitja meg kapuit várhatóan 2021 szeptemberében, amely a Pitypalatty-völgy településeinek bölcsődei ellátását oldja majd meg. Ezzel az elmúlt két évben összesen mintegy háromszázmilliós fejlesztés valósult meg Sajólászlófalván.

Korszerű épület

Pálcza Józsefné polgármester hangsúlyozta, a most kezdődő projektnek köszönhetően megvalósul egy megfelelő hőtechnikai jellemzőkkel rendelkező korszerű, energiatakarékos épület, megszűnik az üvegházhatást elő­idéző gázok kibocsátása, és a külső homlokzat felújításának eredményeképpen javul a településkép is.

(A borítóképen: Pálcza Józsefné és Hubay György a kultúrház előtt)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában