kiállítás

2020.08.27. 17:00

Fesztivál nem, de folkhétvége lesz

Táncos események és népművészeti kiállítás is lesz Mezőkövesden.

Tóth Balázs

Fotó: Tóth Balázs

A Mesterségek Ünnepe kézműves programjai idén vidékre költöznek, országszerte zajlik majd a fesztivál augusztus és szeptember folyamán. Hét helyszínen – köztük Mezőkövesden – kézműves vásárral, látványműhelyekkel, mesterségbemutatókkal és kreatív népi játszóházakkal várják az érdeklődőket.

Fotó: Tóth Balázs

Mezőkövesden augusztus 28-30. között szervezi meg a három napos Matyóföldi Folkhétvégét a Matyó Népművészeti Egyesület. A vírushelyzet miatt a nagy rendezvények, így az augusztus első hétvégéjén szokásos nagyszabású Matyóföldi Folklórfesztivál is elmaradt, a sokkal kisebb volumenű programokat viszont megtartják.

Pénteken 15 órakor nyílik meg az Országos Népművészeti Kiállítás az elmúlt öt év legjobb észak-magyarországi és felvidéki alkotásaiból, majd este a Kerkes Band koncertezik a Hadasban. Szombaton és vasárnap 10-18 óra között a hadasban mesterségbemutatókkal, népi játékokkal, kézművesekkel, jótékonysági vásárral, viseletbe öltözéssel tarkított programok várják a közönséget. Matyóföld vendégei lesznek a karcagi birkafőzők és a mohácsi sokác babfőzők is.

Fotó: Tóth Balázs

Szombaton este héttől jótékonysági műsor lesz a matyó örökség jövőjéért, a Matyó Népművészeti Egyesület táncosai, valamint a nyárádszeredai a Bekecs Néptáncszínház ad műsort. Vasárnap 17 órától a balassagyarmati, maglódi, paksi és kövesdi gyerekcsoportok lépnek föl, 19 órától pedig folklór gálát rendeznek, amelyen a matyóföldi hagyományőrző csoportok, illetve a maglódi, mezőcsáti, szihalmi, szécsényi vendégek adnak műsort a Dobroda Zenekar muzsikájára. Az egyesület az esti programokat belépősként hirdette meg, s köszönettel elfogadják az adományokat is, hiszen a koronavírus-járvány miatt a civil szervezetek saját bevétel és önkormányzati támogatás nélkül maradtak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában