alapkő letétel

2020.07.30. 20:30

Új időszámítás a gyermekgyógyászatban

Gyermek- és ifjúságpszichiátria épül a Semmelweis Tagkórházban.

Detzky Anna

Demeter Ervin, Csöbör Katalin, Bánné Gál Boglárka, Gondos Miklós, Révész János (b-j)

Fotó: Vajda János

A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Központi Kórház és Egyetemi Oktatókórház Csabai kapui telephelyén, azaz a Semmelweis Tagkórházban, Gyermek- és ifjúságpszichiátria épül, közel 485 négyzetméteren, amelynek alapkövét csütörtökön tették le.

A 360 millió forintból megvalósuló zöldmezős beruházás az ÁEEK konzorcium vezetésével és egyetemi konzorciumi partnerek (SZTE, PTE, DE) részvételével a „Gyermek- és ifjúságpszichiátriai, addiktológiai és mentálhigiénés ellátórendszer infrastrukturális feltételeinek fejlesztése” elnevezésű kiemelt projekt keretében történik. Ezzel párhuzamosan 390 millió forintból teljes egészében megújul a felnőtt pszichiátria épületének alsó része is. Az eseményen köszöntőt mondott Csöbör Katalin országgyűlési képviselő és Bánné Dr. Gál Boglárka a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Közgyűlés elnöke. A projektet ismertette Dr. Gondos Miklós, az Állami Egészségügyi Ellátó Központ (ÁEEK) főigazgatója, a konkrét célokról pedig Dr. Révész János a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Központi Kórház és Egyetemi Oktatókórház főigazgatója beszélt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában