tábor

2020.07.15. 13:00

Perecesen mindig vidám az élet

Réka karikát pörget, Roli kompresszoros Ladát rajzol, Hanna pedig szeretne a kidobósban győzni.

Hegyi Erika

Fotó: Bujdos Tibor

Bár épp őszi időjárás volt esővel, széllel, hideggel, amikor ellátogattunk a Perecesi Nyári Napközis Táborba, de a gyerekek így is találtak maguknak hasznos elfoglaltságot.

Eső után kezdődik az igazi móka

Előkerültek a színes ceruzák, a papírok, és máris készültek a szebbnél szebb rajzok. Amint elállt az eső, a lányok vitték a hulahoppkarikákat, a labdákat, és elkezdődött az igazi móka.

A nyolcéves Debreczeni Réka, aki ezen a napon csinos, lila gumicsizmában érkezett a táborba, elárulta, hogy nagyon szeretné megtanulni, hogyan kell a derekán pörgetni a karikát. Gyakorol is szorgalmasan, cél a négy pörgés, de ez sajnos még nem megy.

– Tegnap rajzoltam is – jutott eszébe. – Babócát rajzoltam, mert nagyon szeretem a róla szóló meséket. Megvan otthon az összes Bogyó és Babóca meséskönyv. Anya szokott belőle olvasni. De a tévében is megnézem a rajzfilmet – sorolta. Aztán arról mesélt, hogy a táborban két legjobb barátja van, Luca és Bella, és persze a táborvezető, Linda. Réka a nyárnak csak egy részét tölti Perecesen, mert készülnek a családdal a Balatonra és Franciaországba is.

– Ha otthon vagyok, játszóterezünk, és szeretek nagyapánál is lenni Komlóson. Nagyapával cseresznyét szedünk, ribizlit és málnát, Zsóka mamával pedig főzünk és sütünk. Pipicicit és palacsintát. Ott van a kis tesóm is, aki 4 éves – tudtunk meg szinte mindent Réka nyári szünetéről.

A szintén 8 éves Murányi Roland eközben lerajzolta álmai autóját: egy kompresszoros Ladát. Hogy miért pont Ladát? Azt mondta, imádja ezt a kocsimárkát, mert hátsókerék-meghajtása van, így jól lehet vele farolni, de a formája is tetszetős.

Jól telik a nyár, nagyon

– Ha nagy leszek, biztos, hogy veszek egy Ladát – jelentette ki. Hozzátette: barátokat még nem szerzett, mert most van először Perecesen, de azért nem unatkozik. – Szerintem jó ez a hely. Szeretem a táborokat, főleg azokat, ahol sportolni lehet. Ha eláll az eső, itt is lehet – mondta Roli.

Elmesélte azt is, hogy nyáron már voltak a strandon, de otthon is felállították a medencét. Nagyon szeret a nagybátyjával, Lacival biciklizni és a Bükkben kirándulni. Mert Laci ismeri az egész Bükköt.

A családdal a Balatonra készülnek, Roli ezt nagyon várja, mert nem volt még ott.

– Jól telik a nyár nagyon! – tette hozzá vidáman.

A 10 éves Szikora-Nagy Hanna azt mondta, ő már régóta itt van a perecesi táborban, és azért szereti, mert jó dolgokat lehet itt csinálni.

„Spongyabob” tábor

– Az a legjobb, amikor bemegyünk a kettesbe (ez a kézműves-foglalkozások helyisége), és ott készítünk valami szépet. Tegnap gipszfigurákat festettünk, én egy léghajót és egy vízilovat csináltam. De kint is jól lehet játszani, ha épp nem esik az eső. Fogócskázni szoktunk, én elég gyorsan futok. Szeretem a kidobóst is, de van egy nagyobb lány, akit csak „győztesnek” hívunk, mert mindig ő nyeri meg a kidobós játékot – sorolta Hanna. A nyár további terveiről pedig elárulta: a családdal Bulgáriába utaznak, „de csak ha minden jól alakul”, és megy a szikszói „Spongyabob” táborba is, ahol sokat lehet majd úszni. De nagyon szeretne eljutni Tiszaújvárosba is, a strandra.


Bokszringet kaptak

Az idén kevesebb gyerek jelentkezett a perecesi táborba, mint az elmúlt években, hiszen most nagyon sok iskola szervezett Erzsébet-tábort is, árulta el az Észak-Magyarországnak Mádai Linda táborvezető. Három turnust szerveznek, mindegyikben körülbelül 80 diák vesz részt. A programok változatosak, és számos sportolási lehetőség várja a gyerekeket. A DVTK-tól kaptak egy bokszringet, pingpongasztalt és labdákat. Sok külsős megkeresésük is van, jönnek a drogambulanciáról, a honvédségtől, akik akadálypályát építenek majd a gyerekeknek, a rendőrségtől és Miskolci Szimfonikus Zenekar tagjai is tartanak foglalkozást a gyerekeknek. Mindemellett ügyességi és kézműves foglalkozásokon is részt vehetnek. A perecesi tábor július 29-ig tart nyitva.

(A borítóképen: Játék a Perecesi Nyári Napközis Táborban – hány bábu marad állva? )

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában