örökbe fogadták az ovit

2020.07.14. 10:00

Ovis ballagás, meglepetéssel

Belényi Bea és férje „örökbe fogadták” a szemerei óvodát. 

Hegyi Erika

Forrás: Olvasó küldte

Fotó: APCI

Nagy meglepetés érte a Szemerei Mesekastély Óvoda kis növendékeit.

Nagy boldogság

Június végén tartották az oviban a ballagást és évzárót, és a kicsik nagy örömére vendégek érkeztek ezen a napon. Belényi Beáta és férje, Németh László sok-sok ajándékkal jöttek, hogy meglepjék a nehéz körülmények között élő gyerekeket. A házaspár nem először járt az oviban, már az intézmény karácsonyi ünnepségén is részt vettek.

Szoták Szilvia óvodavezető mesélte el lapunknak, hogy patronálóik a civil kezdeményezésre indult „Fogadj örökbe egy ovit!” program keretében találtak rájuk. Más támogatóik is vannak, de Beáék a leglelkesebbek és leghűségesebbek. Gyakran kérdezik, hogy vannak a gyerekek, és hogy mire lenne szükségük, miben segíthetnek.

– Most, a ballagási ünnepségre rengeteg kreatív eszközt, zsírkrétát, gyurmát, ceruzát, valamint gyermekruhát és játékokat hoztak az óvodának. Ezenkívül minden ballagó gyerek kapott külön ajándékot, egy-egy sporttáskát, amiben különböző hasznos dolgokat találtak: színes ceruzát, színezőt és egyéb az iskolakezdéshez szükséges eszközöket. Nagyon örülünk a segítségnek, hiszen mind a 61 gyermekünk nehéz körülmények között él. A szülőknek gondot jelent egy csomag írólap és egy doboz színes ceruza megvásárlása is. Leírhatatlan, mennyire boldogok voltak a kicsik az évzárón. Csimpaszkodtak Bea nyakába, úgy ölelték, alig akarták elengedni – sorolta Szilvia.

Bea és férje a fővárosban női fitnesztermet üzemeltetnek.

– Én miskolci vagyok, a férjem nagyszülei pedig Szemerén éltek, ezért döntöttünk a szemerei óvoda támogatása mellett. Rendkívül megható minden alkalom, amikor eljövünk egy-egy itteni ünnepségre, mert a gyerekek mindig színvonalas műsort adnak. Énekelnek, szavalnak, táncolnak, mindezt nagyon ügyesen. A fitneszteremben meghirdettük, hogy gyűjtést szervezünk a szemerei gyerekek javára. A vendégek, az édesanyák lelkesen segítettek, mert tudták, hogy adományuk eljut oda, ahol a legnagyobb szükség van rá – fogalmazott Bea, aki egyébként nemrég jött haza Dominikáról, ahol részt vett az Exatlon Hungary idei versengésében, a Kékek, azaz a Kihívók csapatát erősítette.

(A borítóképen: Belényi Beát örömmel fogadják a gyerekek)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában