69-es busz

2020.07.19. 08:00

Kevésnek tartják, hogy csak egy-két busz jár óránként

Az ígéretek szerint szeptembertől javul a közösségi közlekedés a Berekalján.

Hegyi Erika

20190705 Miskolc fotó: Kozma István KI Észak Magyarország Berekalja városrészében megváltozott az útvonala a 69-es busznak a néhány hete történt villámárvíz okozta károk miatt.

Forrás: ÉM

Fotó: Kozma István

Igencsak nagy a felháborodás a Berekalján április óta. Akkor ugyanis megszüntették a városrészen közlekedő 69-es buszt, helyette az 1-es némelyik járata tesz egy kört a Berekalján. Az ott élőknek nem ezzel van bajuk, hanem azzal, hogy ezt a kört rendkívül ritkán teszi. Megnéztük a most érvényben lévő, nyári menetrendet. Kiderült, hajnali 4 és reggel 7 óra között óránként 2 busz megy föl a dombra, délután 1 és 3 óra között szintén, de egyébként óránként csak egy. Az utolsó járat 22 óra 12 perckor indul a Tiszai pályaudvarról. A közösségi oldalon gyakran jelennek meg elégedetlenkedő írások. Sok embernek nehézséget okoz a munkába járás, mint írják, nincs mindenkinek kocsija. Mások megjegyzik, a belvárosból hazafelé tartva az 1-es busz először felmegy Felső-Majláthra, ott áll egy kicsit, majd visszafelé kanyarodik fel a Berekaljára. Ezzel több perccel megnő a menetidő. Korábban a Diósgyőri városközpontban át tudtak szállni az utasok a 69-esre, ami egyenesen a Berekaljára vitte őket.

Egyeztetnek

A közelmúltban lakossági fórumot tartott a városrészben Varga Andrea alpolgármester, aki egyben a városrész területi önkormányzati képviselője is. Kérdésünkre válaszolva a következőket írta az Észak-Magyarországnak: „Július 4-én lakossági fórumot tartottam, ahol többek között felmerült ez a téma is. Folyamatosan egyeztetek Demeter Péterrel, az MVK Zrt. vezérigazgatójával annak érdekében, hogy a Berekalján minél előbb javuljon a közösségi közlekedés helyzete. Ennek pontos részletei még kidolgozás alatt vannak. Vezérigazgató úr a menetrend készítésével megbízott munkacsoport nevében ígéretet tett arra, hogy szeptembertől mindenképpen lesz javulás a járatok sűrűségében”

A 69-es története

A Berekalja városrész buszközlekedésének története:

1978. május 1.–1982: Diósgyőr–Berekalja (Endrődi Sándor utca)

1983–1992. május 31.: Diósgyőr–Berekalja (Eper utca)

1992. június 1.–2006. december 31.: Ebben az időszakban az 1A-s busz közlekedett helyette

2007. január 1.–2012. június 15.: Diósgyőr–Berekalja

2012. június 16-tól Felső-Majláth–Berekalja–Diósgyőri vár

2020. április 6-tól megszűnt a 69-es, helyette némelyik 1-es busz jár a városrészbe

(A borítóképen: A 69-es busz Berekalján)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában