óvoda

2020.07.25. 11:00

Gyermekzsivaj az oviban

Fájó szívvel, de nagyon büszkén engedték útjukra a nagycsoportosokat.

Pap Gyula

Fotó: Bubenkóné Hudák Erika

A veszélyhelyzet enyhülésével a Mezőcsáti Napocska Óvoda falai közé visszatért az élet. Újra gyermekzsivaj töltötte meg a csoportok termeit, a játszóudvarokat. A régi, jó pajtások találkozhattak, újra egymás társaságában, vidám játékkal, mókával telt az idő.

– A hagyományaink szerinti programok megtartására idén tavasszal nem volt lehetőségünk, most mégis jelentős eseményre készülődtünk – idézi fel Bubenkóné Hudák Erika intézményvezető. – Nagycsoportosaink felkészültek az iskolára, így szárnyaikra bocsájtottuk őket.

A ballagási ünnepség rendhagyó volt, hiszen vendégeket nem várhattunk, mégis emlékezetessé kívántuk tenni óvodásaink számára. Mindkét telephelyünkön a helyi szokásoknak megfelelően készülődtünk. Az Árpád úton és a Hősök terén egy nap eltéréssel tartottuk a búcsúztatást. Az alkalomhoz illően ünnepi díszbe öltöztettük óvodánkat és az udvarát. Gyermekeink még egyszer énekelve körbejártak, verssel, dallal búcsúztak a sok kedves emléket felidéző helyszínektől. A kisebb ovisaink képviselői kedves műsorral köszöntek el tőlük.

Felidézik az emlékeket

– Az Árpád úti óvodában a kicsik jelképesen átvették az óvoda zászlaját, a ballagók névsorukkal ellátott szalagot kötöttek rá. A Hősök terei óvodásaink vetítésen nézték meg, hogyan cseperedtek három évig nálunk – sorolja az intézményvezető. – Óvodánk jelképét, a napocskát kitűző formájában ajándékként kapták az intézménytől. Mindkét oviban a ballagási zsúron finomságokkal vendégelték meg a kicsiket. A gyermekek és sajnos most távol maradni kényszerülő szülők számára fényképen örökítették meg a jeles eseményt. Teli tarisznyával a vállukon, remélhetőleg sok-sok tudással, ismerettel és főleg szép emlékek sorával a tarsolyukban, fájó szívvel, de nagyon büszkén engedtük útjukra nagycsoportosainkat. Mindig szeretettel várjuk vissza őket látogatóba – hangsúlyozza Bubenkóné Hudák Erika.

(A borítóképen: Nehéz szívvel hagyták el a csáti óvodát a kis lakók)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában