Vasgyár

2020.07.18. 12:30

Felújítják a bérlakásokat

A vasgyári lakótelepet érintő fejlesztési programot ismertették pénteken a városházán.

Hajdu Mariann

A beruházás „Miskolc város leromlott városi területeinek rehabilitációja – Vasgyári program” című pályázati forrásból valósul meg.

A projekt városrészen jelentkező komplex problémák kezelésére irányul, a cél az, hogy az érintett városrészi területeket integrálják.

A tájékoztatón elhangzott: a beruházás során korszerűsítik az érintett területen lévő önkormányzati tulajdonú szociális bérlakásokat, a korszerűsítés keretében többek között növelik a komfortfokozatukat. A lakások műszakilag is megújulnak, javítva ezzel a bérlakások lakóinak lakhatási körülményeit.

A Vasgyárban egyébként 2018 decemberéig már tíz lakás megújult, most további 32 felújítása kezdődik meg. A projekt részeként a közösségi házat is részlegesen re­noválják.

A beruházást Miklós Viktor, a polgármesteri hivatal pályázati osztályának vezetője, valamint Pukker Linda, az Ötödik utcai Szociális és Információs Iroda vezetője ismertette.

Pukker Linda arról is beszélt, hogy a programot támogató projekt egészíti ki a Magyar Máltai Szeretetszolgálat és a Miskolci Egyesített Szociális, Egészségügyi és Gyermekjóléti Intézménnyel konzorciumban. Ami azt jelenti, hogy szociális, oktatási, foglalkoztatási, egészségügyi programokkal, szolgáltatásokkal segítik a bérlakásokban élők társadalmi integrációját.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában