jövőkép

2020.06.04. 09:30

Az idegenforgalmat fejlesztené Pusztafalu

Az idegenforgalomra alapoznak a pusztafaluiak, amikor a jövőjüket tervezik – közölte az Észak-Magyarországgal Takács Viktor, a zempléni Hegyközben található kistelepülés polgármestere.

Bódisz Attila

Forrás: Bódisz Attila

Korábban már beszámoltunk róla, milyen sokat tett eddig is a falu vezetősége és lakossága annak érdekében, hogy rendezett környezetet alakítsanak ki, bővítsék a szálláshelyeket, valamint megfelelő infrastruktúrát, étkezési lehetőséget és programokat kínáljanak a náluk pihenőknek. Nem csoda hát, hogy a település további tervei is az idegenforgalomhoz kötődnek. Ezek között szeretnének majd egy szilárd burkolatú kerékpárutat, mert nagyon sok feléjük a biciklis turista, sokan a szlovákiai Izra-tóhoz igyekeznek. Ugyancsak tervezik a település mongol-gyökereire utaló és alapozó jurtatábor létrehozását is állatsimogatóval, programokkal. A kistelepülésnek azonban saját ügyei mellett mindig jut ideje a nemzetpolitikára is.

Fontos találkozási pont

Takács Viktor emlékeztetett rá, hogy minden évben megrendezik az egyházi vezetők és polgármesterek határon átnyúló találkozóját, ami egy fontos találkozási pontja lett az érintetteknek, valamint gyakran visznek adományokat nehezebb sorsú külhoni településekre, elsősorban Kárpátaljára.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában