idősklub

2020.06.19. 08:30

A Tündérkertben találkoztak újra a nyugdíjas klub tagjai

Az idősklubok szívesen jönnek össze külső helyszíneken.

Detzky Anna

Forrás: ÉM

Fokozatosan újraindulnak a Nyugdíjas Klubok és Idősek „Életet az éveknek” Országos Szövetsége megyei szervezetének idősközösségei.

A Miskolci Vasas Nyugdíjas Klub néhány tagja például a Diósgyőri vár mögött található Tündérkertben tett látogatást.

Tündérkertbe mentek

– Sok kérés érkezett be hozzám azzal kapcsolatban e-mailen, hogy a szövetség tagjai már nagyon szeretnék újra látni egymást. Az „Életet az éveknek” szövetséghez hetvenkilenc idősklub tartozik megyénkből. Mindegyikkel tartom a kapcsolatot, és meghívást is kapok a rendezvényeikre is. Sőt gyakran a klubvezetők tőlem kérnek ötletet, hogy mit szervezzenek – mondta Szőnyi Gáborné, a szervezet megyei elnöke. – A Miskolci Vasas Nyugdíjas Klub vezetőjével, Tordai Lászlónéval közösen például azt találtuk ki, hogy a múlt héten ellátogassunk a Tündérkertbe, Diósgyőrbe.

Örültek a találkozásnak

Megcsodálták a rózsákat, megkóstolták a fagylaltot.

– Nagyon jól éreztük magunkat az első találkozáson. Még egyikünk sem volt a ebben a parkban. A rózsák illatát már messziről lehetett érezni. Kilencen gyűltünk most össze, de biztos vagyok benne, hogy lassan visszatérnek a többiek is. Legalább harmincan járnak a klubba, csak még kicsit bátortalanok. Biztos az is közrejátszik ebben, hogy a Vasgyári Közösségi Ház még nem nyitott ki, ahová több nyugdíjasklub is rendszeresen járt. A karanténidőszakot mindannyian nehezen viseltük. Különösen az elején, amikor még szokatlan volt, hogy nem mehettünk ki. De hála istennek mindenki egészséges. Jólesett most újra kimozdulni és látni egymást. Örültünk a lehetőségnek. Bízunk benne, hogy kint, a levegőn nem annyira veszélyes a vírus terjedése – mesélte az „Életet az éveknek” szövetség megyei elnöke.

(A borítóképen: Kimozdultak a Vasas nyugdíjasklub tagjai)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában