Csokvaomány, Borsodnádasd

2020.05.06. 08:00

Segítség a polgárőröknek

Csokvaományban új autó állt szolgálatba, Borsodnádasdra pedig új laptop érkezett.

Marosréti Ervin

Az Országos Idegenrendészeti Főigazgatóság jóvoltából új autót kapott a csokvaományi polgárőrség, amely már szolgálatba is állt. A jármű a lakosság biztonságérzetének javításában komoly szerepet játszhat, hiszen így jóval több szolgálati órát tudnak majd teljesíteni a helyi polgárőrök.

A koronavírus-járvány miatt ezúttal az ünnepélyes átadást szerény keretek között tartották meg. Az OIF összesen tíz autót adományozott az Országos Polgárőr Szövetség részére, ebből az egyik került Csokvaományba. Az eseményen dr. Túrós András, az OPSZ elnöke hangsúlyozta: a falu polgármestere kereste meg azzal a kéréssel, hogy szeretnének hatékony egyesületet működtetni, ehhez azonban a feltételrendszeren javítaniuk kell. Ezzel az autóval most komoly lépést tettek, amiért köszönettel tartoznak az idegenrendészeti főigazgatóságnak, amely megalakulása óta támogatja az OPSZ munkáját.

– Közel egy éve alakult meg a főigazgatóság, akkor tettem egy vállalást, amely nem volt más, mint hogy lehetőségeinkhez mérten segítjük a polgárőrséget – tette hozzá dr. Kiss Attila rendőr dandártábornok. – Első lépésként szolgálati autókkal támogattuk az OPSZ-t, majd következtek a számítástechnikai eszközök. Ezúttal újabb tíz gépjárművet tudunk részükre átadni, ezzel is támogatva azt a fontos munkát, amelyet a koronavírus-járvány kapcsán végeznek nap mint nap. Tudom, hogy egy ilyen fontos feladat ellátásához megfelelő technikai háttér szükséges.

Csokvaomány polgármestere, Tóth Zsuzsanna köszönetét fejezte ki az átadott autóért. Mint mondta: hatalmas segítséget kapott az egyesületük, de a jelenlegi helyzetben erre szükség is van annak érdekében, hogy szilárd lábakon álljon a faluban a közbiztonság. Az ünnepségen a szolgálati járművet Barta Péter, a Csokvaomány Polgárőr Egyesület elnöke vette át.

Laptop Nádasdra

Az eseményen az Ózdi járás egy másik egyesülete, nevezetesen a borsodnádasdi is támogatásban részesült: Varga Ferenc, a helyi egyesület elnöke egy laptopot vehetett át dr. Túrós András elnöktől, az OPSZ ezzel az ajándékkal segíti a városban a polgárőrség működését.

(A borítóképen: Az ünnepélyes átadáson)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában