betegellátás

2020.05.04. 16:25

A „nyitásra” készül a megyei kórház

„Az emberi erőforrások minisztere 2020. április 30-án, az egészségügyi intézmények vezetőihez intézett levelében lehetőséget adott arra, hogy az intézmények járóbeteg ellátási tevékenységeiket bővítsék, párhuzamosan a háziorvosi illetőleg a fogorvosi ellátás újraindításával.„

a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Központi Kórház és Egyetemi Oktatókórház

Forrás: ÉM-Archívum

„Intézményünk haladéktalanul hozzálátott a bővülő járóbeteg ellátási feladatok megszervezéséhez” – olvasható a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Központi Kórház és Egyetemi Oktatókórház weboldalán.

Dr. Révész János főigazgató tájékoztatójából kiderül: ez a munka több napot vesz igénybe. Céljuk, hogy a járványügyi helyzet által igényelt speciális feltételrendszer megteremtésével minél több beteg számára tegyék lehetővé a járóbeteg rendelések igénybevételét a betegek és a dolgozók biztonságának fenntartása mellett.

A járóbeteg rendelések működéséről 72 órán belül ígér tájékoztatót a főigazgató. Addig pedig azt kéri, hogy változatlan formában, előzetes háziorvosi konzultációt követően, kizárólag életveszélyes állapot vagy sürgős szükség esetén látogassák a rendeléseket.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában