fellendülés

2020.05.21. 11:30

A gazdasági válsághelyzetben a fejlesztést választotta a cég

Korszerű gépsorok beszerzésével készül a gazdasági fellendülésre a Patec Precision Kft.

Forrás: KKM

Fotó: BORSOS MATYAS

„A kormány a munkahelyek védelmét ugyanúgy kötelességének tekinti, mint a járvány leküzdését” – jelentette ki a külgazdasági és külügyminiszter Budapesten, a versenyképességi program támogatói okiratainak szerdai átadóján, ahol újabb három hazai cégvezető – köztük egy megyénkbeli – vehetett át támogatói okiratot.

A miskolci Mechatronikai Ipari Park területén működő Patec Precision Kft. 574,5 millió forintot meghaladó befektetésének több mint 287 millió forint állami forrást ítéltek meg. A szingapúri hátterű vállalat autóipari alkatrészeket készít Miskolcon. Legfőbb helyi partnere a Bosch, de az évi 1 milliárd forintos árbevétel kétharmada exportból származik. A kormányzati támogatás okiratát Wong Chin Andrew vezérigazgató-helyettes vette át.

Fotó: KKM

A fejlődés útján

A fővárosi okiratátadási ünnepségen Csöbör Katalin, a térség fideszes országgyűlési képviselője elmondta: komoly fegyvertény, hogy a vállalat megtartotta mind a 80 munkavállalóját, és korszerű gépsorok beszerzésével készül a jövőre. Az ilyen társaságok nagyon fontos szerepet töltenek be Miskolc és Borsod-Abaúj-Zemplén megye gazdasági fejlődésében – hangsúlyozta.

Saját telephelyen

Két esztendővel ezelőtt számoltunk be arról, hogy a Patec Precision Kft. korábbi – ugyancsak miskolci – bérelt telephelyéről a miskolci Mechatronikai Ipari Parkba költözött, és olyan saját csarnokot épített fel, amely magában hordozza a fejlesztést. Ennek lehetősége most következett el abban a reményben, hogy a gazdasági válság után olyan fellendülés jön, amely a termelés és a dolgozói létszám gyarapodásával is jár.

(A borítóképen: Képünkön (balról) Csöbör Katalin, Szijjártó Péter és Wong Chin Andrew vezérigazgató-helyettes)

Kapcsolódó cikk:

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában