felelősség

2020.04.01. 12:00

Önkéntes karanténra kérnek

Nagy felelősségük van a külföldről hazatérőknek – hívja fel a figyelmet a miskolci önkormányzat.

Forrás: Illusztráció/Getty Images

Mivel a koronavírus terjedésének eddig ismert leghatékonyabb lassítója a szociális távolságtartás és az önként vállalt karantén, a miskolci önkormányzat arra hívja fel a figyelmet, hogy a mostani helyzetben a külföldről hazatérőknek különösen nagy felelősségük van abban, hogy a járvány terjedését késleltetni lehessen. Éppen ezért azt kérik, hogy mindenki, aki külföldről érkezik vissza, vállaljon 14 napos, önkéntes karantént. A két hét során ne menjen el otthonról és lehetőleg közvetlen hozzátartozóival, legközelebbi rokonaival se érintkezzen, mert nem tudhatja, hogy hazaindulás előtt nem kapta-e el a fertőzést. Ezzel nem csak szeretteit óvja meg a fertőzésveszélytől, hanem nagyban hozzájárul a vírus terjedésének megakadályozásához is.

A koronavírus tünetei az eddigi tapasztalatok szerint két héten belül jelentkeznek, ezért van szükség a 14 napos karanténra. Mindenki, aki hazatérése után vállalja az önkéntes otthon maradást, felelősségteljesen cselekszik magával és másokkal szemben is – hangsúlyozzák közleményükben.

Kapcsolódó cikk:

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában