Koronavírus hírösszefoglaló

2020.04.18. 20:00

Felkészült a járványkórház, egy pozitív teszt Ózdon

Segítünk, hogy ne vessz el a hírtengerben: összegyűjtöttük az elmúlt hét legolvasottabb és legfontosabb híreit a koronavírus-járvánnyal kapcsolatban.

Intenzív osztály a járványkórházként mûködõ Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Központi Kórház és Egyetemi Oktatókórház Semmelweis Tagkórházában.

Fotó: Vajda János/illusztráció

További szigorítások Miskolcon – Mivel az elmúlt napokban nőtt a fertőzöttek száma Borsod-Abaúj-Zemplén megyében, ezért szükséges, hogy még szigorúbban betartsuk és betartassuk a kijárási korlátozás szabályait. Az ünnep és a jó idő sokakat kimozdulásra és társaságba csábít, de ne felejtsük el, a járványveszély még fennáll, a koronavírus napról napra több embert fertőz és több áldozatot szed. A megelőzésnek egyetlen módja van, ha otthon maradunk.

Boxedzést tartottak: hazaküldték őket – Veres Pál, Miskolc polgármestere április 10-én reggel 8 órától április 13-án éjfélig rendelte el a turista forgalomban és a hosszú hétvégéken gyakran használt parkolók lezárását. A lezárást a Miskolci Önkormányzati Rendészet kordonokkal biztosította szombaton is, a miskolctapolcai úton és a Majális park felhajtónál pedig a rendőrség tart ellenőrzést a húsvéti hétvégén, felhívva az autósok figyelmét arra, hogy nem lehet parkolni a nagy parkolókban, illetve, hogy kerüljék a csoportosulást és tartsák be a kijárási korlátozás előírásait.

A járványkórház felkészült – A miskolci járványkórház 863 fekvőbetegággyal rendelkezik, és körülbelül 50 orvos dolgozik itt, mondta az M1 tévécsatorna április 8-i műsorában dr. Révész János, a B.-A.-Z. Megyei Központi Kórház és Egyetemi Oktatókórház főigazgatója. A járványkórházat a miskolci Semmelweis-kórház területén alakították ki.

Szigorítások jönnek Tokajban és Tarcalon – Az elmúlt hétvégén tapasztalt idegenforgalmi érdeklődésre, valamint az érvényben lévő kijárási korlátozások miatt lezárják szerdán délutántól Tokajban a Tisza parti parkolót. A település vezetője a terület tulajdonosaival történt egyeztetés után jelentette be a döntést.

Ózdi Acélművek: pozitív egy dolgozó gyorstesztje – A város egyik legnagyobb foglalkoztatójánál is megjelent a koronavírus, a cég gyorsan reagált az esetre.

Eredményes volt az újhelyi szigor – Szamosvölgyi Péter polgármester az ünnep előtti napokban jelentette be, hogy húsvét vasárnap és hétfőn csak a sátoraljaújhelyi lakcímkártyával rendelkezőket fogadják Sátoraljaújhelyen. A máshonnan érkezőknek a rendőrök felhívták a figyelmét arra, hogy csak nagyon alapos indokkal, például munkába, orvosi ügyeletre, kórházba, vagy sürgősségi gyógyszer kiváltása miatt léphetnek a város területére, ezt hat pontban foglalták össze. Ha ellenőrzik őket és bármelyik okot nem tudják igazolni, büntetésre számíthatnak – figyelmeztettek a járőrök. A kisboltoknak és a dohányboltoknak is zárva kellett tartaniuk.

Negyvenötre emelkedett már a fertőzöttek száma – Ugrásszerűen megemelkedett az igazolt fertőzöttek száma.

Újabb kórházakban készülnek a járványra – „A járványügyi veszélyhelyzetben a közigazgatási szereplők a legkritikusabb forgatókönyvre készülnek fel” – tudatta az intézmény honlapján és Facebook-oldalán a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Központi Kórház és Egyetemi Oktatókórház vezetése. Dr. Révész János főigazgató a közleményben arról tájékoztatja a lakosságot, hogy: felkészülve a betegségmutatók esetleges rosszabbodására, a kórházak fekvőbeteg kapacitásainak további átstrukturálását hajtják végre azért, hogy tömeges megbetegedések esetén is ki tudják elégíteni a felmerülő ellátási igényeket.

Péntektől osztják a maszkokat Miskolcon – Várhatóan pénteken érkeznek meg a maszkok, és azonnal elkezdik az osztást, válaszolta érdeklődésünkre a miskolci önkormányzat sajtóosztálya. Olvasónk kérdését tolmácsoltuk, aki az osztás időpontja után érdeklődött: Veres Pál polgármester a napokban jelentette be, hogy 120 ezer védőmaszkot osztanak szét a miskolciak között.

Jön a hétvégi korlátozás Miskolcon – Ismét lezárják a turistaforgalomban és a hétvégéken gyakran használt parkolókat a megyeszékhelyen. Így döntött Veres Pál polgármester, miután a miniszterelnök lehetővé tette a településvezetők számára a szigorúbb védelmi intézkedések bevezetését – jelentette be pénteki tájékoztatóján Petruskó Norbert, az önkormányzat szóvivője.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában