koronavírus

2020.04.30. 10:00

Élelmiszercsomagokat osztottak Ároktőn

A helyi varrodában készülnek a védő­maszkok.

Pap Gyula

Forrás: ÉM

A napokban élelmiszercsomagok osztásával segítette a családokat az ároktői önkormányzat. Minden család kap egy kiló rizst, egy kiló cukrot, öt nagyobb konzervet, fél kiló tésztát és ahány tagú a család, annyi kiló lisztet. A legnagyobb kihívás a mintegy százhatvan közmunkás munkájának, a higiéniai feltételeknek a fertőzésveszély legkisebb mértéken tartásával való megszervezése – tudjuk meg Szabóné Csizmadia Judit polgármestertől. Az aktuális tennivalók között az óvoda körül elkészült a járda, és a homoktövis metszése is befejeződött. Jelenleg a csalán szüretelése, szárítása van napirenden – ismerteti a polgármester.

Mintegy 40–45 fő idős, beteg ember ellátásáról gondoskodnak, természetesen védőfelszerelésben. Rendszeresen fertőtlenítik középületeket is. A helyi varrodában készülnek a védőmaszkok, a négy foglalkoztatott 80–100 maszkot állít elő naponta, melyet a dolgozók és a lakosság között osztanak ki.

A településen nincs fertőzött, az egy karanténba kényszerülő ember is „szabadul” május elsején, a kijárási korlátozásokat betartják a helyiek – mondta el a polgármester. A szennyvízelvezetés pótmunkái is elkészültek, már üzemel a rendszer – tudtuk meg.

(A borítóképen: Elkészültek a maszkok)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában