Koronavírus hírösszefoglaló

2020.04.25. 20:00

Bércsökkentés, kötelező a szájmaszk Miskolcon a tömegközlekedésen

Segítünk, hogy ne vessz el a hírtengerben: összegyűjtöttük az elmúlt hét legolvasottabb és legfontosabb híreit a koronavírus-járvánnyal kapcsolatban.

Forrás: Shutterstock/illusztráció

Hamarosan szabaduló diplomák – A Miskolci Egyetemen két körben adják ki a nyelvvizsga hiánya miatt beragadt okleveleket.

Fegyelmezett páciensek – Van háziorvos, aki tart attól, hogy pár hónap múlva nagyobb roham várható.

Fogászati szakellátásra beutalóval – Az alapellátásban jelenleg csak sürgős esetekkel foglalkozhatnak a fogorvosok.

Dr. Müller Cecília: Vigyázzanak az allergiások! – Lehet csomagot vinni az idősotthonokba megfelelő elővigyázatossággal – hangzott el az Észak-Magyarország kérdésére az Operatív Törzs szerdai tájékoztatóján.

Bércsökkentés beélesítve – a cafeteria hiánya is fájt – Minden dolgozót érint a bércsökkentés a Miskolc Holding Zrt. tagvállalatainál – tájékoztatott szerdán a szerkesztőségünk által feltett kérdések kapcsán a miskolci városháza. A miskolci intézményekre is rákérdeztünk, de ezzel kapcsolatban egyelőre nem jutottunk információhoz.

Amikor már csak a gép segíthet – Országosan akár 7-8 ezer lélegeztetőgépre is szükség lehet a koronavírus-járvány miatt, jelentette ki Orbán Viktor miniszterelnök. A lélegeztetőgépről és a mesterséges lélegeztetésről szerencsére nagyon sokan keveset tudunk, de a közösségi oldalon rémisztő posztokat tesznek közzé az emberek a témában. Mi az igazság valójában? Erről Prof. dr. Csomós Ákos aneszteziológus és intenzív terápiás osztályvezető főorvos beszélt részletesen a napokban az egyik tévécsatornának.

Fura helyzetben fura vizsgák – Van, aki örül, hogy csak írásbeli érettségi lesz, van, aki jobban szeretne szóbelizni, mások pedig azt siratják, hogy a vizsgáknak épp a gyakorlati része marad el. A múlt héten döntött a kormány arról, hogy a koronavírus-járvány miatt az idei érettségiknek csak az írásbeli részét tartják meg. Az első vizsga napja május 4-e. Ezúttal végzős diákokat kérdeztünk meg arról, őket hogyan érinti a döntés.

Csütörtöktől kötelező a szájmaszk a miskolci buszokon, villamosokon – A polgármesteri hivatal sajtóosztályának tájékoztatása szerint a szabályozás betartását a tömegközlekedési eszközökön a városi közlekedési cég ellenőrei segítik, ellenőrzik, illetve felhívják a figyelmet az intézkedés fontosságára. Az ellenőrök egyelőre nem szankcionálják a maszk hiányát.

Gyógyultak segíthetnek a súlyos betegeknek – Dolgoznak a védőoltáson, de addig is vérplazmával küzdhetnek a koronavírus elleni harcban – hangzott el az Operatív Törzs pénteki sajtótájékoztatóján.

Már nálunk is jártak a katonák: fertőtlenítik az idősotthonokat – Az országos tiszti főorvos április 12-én rendelte el a fővárosban a Pesti úti Idősek Otthona fertőtlenítését, amit speciálisan képzett katonák végeztek. Az Operatív Törzs döntése alapján a népegészségügyi szakemberek országosan felmérték az idősotthonok körében a koronavírus elleni fertőtlenítés szükségszerűségét, ezért kezdődött meg több száz intézmény fertőtlenítése.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában