Kazincbarcika

2020.03.06. 14:00

Újabb romos épületet bontanak el a Hámán Kató úton

A már öt évvel ezelőtt eltüntetett kockaépületek után most két ikerépületet bontanak el.

Folytatódik a kazincbarcikai Hámán Kató út rehabilitációja. Az elmúlt napokban kezdődött, és a következő hetekben előreláthatóan április nyolcadikáig folyamatosan tart majd a 2–4. és 14–16. szám alatti épületek bontása.

A Hámán Kató úton található társasházak bontása és ezzel a terület rendbetétele 2015-ben kezdődött, azóta több ütemben zajlik. Szitka Péter, Kazincbarcika polgármestere a téma kapcsán két évvel ezelőtt lapunknak úgy fogalmazott: a Hámán Kató út évtizedekkel ezelőtt Kazincbarcika egy frekventált helyen lévő, szép területe volt, ez viszont a rendszerváltozás után megváltozott, ezért indítottak el egy új ingatlangazdálkodási stratégiát, melynek részeként szeretnék a teljes területet rendbe tenni.

A rehabilitáció első ütemében a páratlan számú, erősen leromlott állagú kockaépületeket bontották le: azért a bontás mellett döntöttek, mert ezeket a tömböket az idők folyamán annyira lelakták, hogy a felújítási költség lényegesen több lett volna. A munkálatok befejeztével nemcsak a látvány lett sokkal szebb, de az ingatlanban lakó, és azok tönkretételében jelentős szerepet játszó, az együttélés szabályait be nem tartó bérlők miatt felmerült problémák is megszűntek.

Megértésüket kérik

A további fejlesztések részeként a páros oldali szakaszon két ikerépülettömb bontása és területének rendezése kezdődött el február végén. Az érintett épületeket teljes egészében elbontják, a keletkező hulladékot elszállítják.

A bontás idején a por és a zaj miatt a területen élők megértését és türelmét kéri a helyi önkormányzat, mint ahogyan amiatt is, hogy a kivitelezés teljes időtartama alatt a Hámán Kató utat teljes szélességében lezárják, a Május 1. úton pedig az érintett épületek szomszédságában található járdát kordonozzák el. Az érintett területeken a fenti időszakban a gyalogos- és gépjárműforgalom nem engedélyezett.

(A borítóképen: Lerobbant épület a Hámán Kató utcában | Fotó: ÉM-Archívum)

Kapcsolódó cikkeink:

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában