útlezárás

2020.03.06. 19:00

Teljesen felújítják a Felsőhámor és Lillafüred közötti útszakaszt

A rövidesen megkezdődő munkálatok során néhány órára teljesen lezárják majd a lillafüredi alagutat.

Tajthy Ákos

Forrás: mapio.net

A Hámori-tó és az úgynevezett mászószikla közötti útszakasz kopórétegének cseréjét végzik a március 16-val kezdődő hét első felében. A miskolci polgármesteri hivatal közlése szerint az aszfaltozás során két vagy három napig félpályás útlezárás, jelzőőrös forgalomirányítás mellett dolgoznak majd a Magyar Közút szakemberei.

– Hétfőn éjszaka várhatóan három órára teljes egészében le kell zárniuk az lillafüredi alagutat, amelyen este 9 óra és éjfél között semmilyen jármű nem tud majd áthaladni, buszok sem, más sem – hangsúlyozták

Az aszfaltfelület előkészítő felmarását már egy héttel korábban, március 9-én elvégzik; ez csak pár perces művelet. Ezt követően az építésig gond nélkül járható lesz a Felső-Hámor felett elhaladó út. A következő hétfőn, 16-án az alagútbeli aszfaltozással kezdik a munkát: azért késő este, hogy minél kevesebb fennakadást okozzon a közlekedésben. Aznap 20 óra 50 perc körül ér ide a Répáshuta felől érkező Volán-busz, ezt átengedik Miskolc irányába, majd lezárják a szakaszt a forgalom elől. A tervek szerint ez éjfélig fog tartani.

A tűzoltóság és a rendőrség a helyzetre reagálva ígéri, ebben az időszakban tűzoltókocsit, illetve rendőrjárőrt fog állomásoztatni a „fenti” övezetben, azaz a Lillafüred, Ómassa, Bükkszentkereszt által alkotott térségben. Egyúttal biztosítani igyekeznek az egyetlen reális elkerülő útvonal, a Bükkszentlászlótól Bükkszentkeresztre vezető szakasz biztonságos járhatóságát.

– A 16-i kezdést követő egy vagy két napban lezajlik a kilométeres szakaszon az aszfaltozás, ami már csak nehezíteni fogja az arra haladó járműforgalmat, de meggátolni nem – jelentették be a Magyar Közút illetékesei. A hétfő esti kritikus időszakban egyébként a környéken autózók figyelmét Felső-Hámor elejénél, illetve a hollóstetői elágazásnál fel fogják hívni, hogy nem lehet, nem érdemes felfelé, illetve lefelé azon az úton továbbhaladni.

Szóba került még az előzetes tájékoztatás során, hogy bár léteznek tervek a lillafüredi alagút aljának mélyítésére (a szélesítés végett), de ennek jelen beruházás keretében nem volt, azaz nincs műszaki realitása, ezért nem kerül most napirendre.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában