koronavírus

2020.03.18. 11:00

Nincs elég tartós élelmiszer és fertőtlenítő az üzletekben

Körbejártuk az élelmiszerboltokat és a drogériákat, tájékozódtunk: feltöltötték-e a polcokat.

Novák Krisztina

Forrás: Bujdos Tibor

Utunk először a Szentpéteri kapuban található nagyáruházhoz vezetett. Az élelmiszerboltban nem volt nagy tömeg, és láttunk olyan vásárlókat is, akik szájmaszkban és gumikesztyűben érkeztek. Első pillantásra az árukészlet is megfelelőnek tűnt, másodikra sajnos már nem.

Hiánycikkek

Kézfertőtlenítőt semmilyen formában nem lehetett kapni, és azt is megtudtuk, előfordult már, hogy a vevők veszekedve, egymás kezéből kapkodtak ki bizonyos termékeket, de szerencsére egyelőre megoldották egymás között a problémát.

A zöldségosztályon egyetlen csomag burgonya árválkodott néhány hagyma társaságában, de répát, paprikát és egyéb zöldséget, gyümölcsöt azért lehetett vásárolni.

Liszt, cukor és só egykilós kiszerelésben nem volt kapható, néhány doboz kockacukor és kis kiszerelésben kapható só azonban volt. Tésztából egyedül a masnitészta volt fellelhető, de abból is csak néhány csomag. A konzervek polcai is üresen árválkodtak.

Ugyanígy jártunk a népszerű német áruházláncnál is, ahol üres volt az összes fagyasztópult. Se gyorsfagyasztott zöldséget, se húst nem lehetett kapni, liszt és rizs sem volt. Különféle halkonzervek, üveges kukorica és csemegeuborka volt még fellelhető. Meglepetésre az egyik legnépszerűbb, szanitereknél használatos fertőtlenítőszerből nem volt hiány, és tésztából is találtunk egy kisebb választékot, de úgy tűnik, a spagetti a legnépszerűbb, mert azt itt sem találtunk.

Érdekes módon kekszekből, helyben sütött pékáruból, tejből, felvágottból, toalettpapírból, konyhai papírtörlőből, papír zsebkendőből, nedves törlőkendőből, fürdőszobai piperecikkekből és ásványvizekből sehol sem volt hiány, bár utóbbi készletei azért jelentősen megcsappantak.

Drogériák

Az egyik drogériában bizonyos termékekből egy ember maximum csak öt darabot vásárolhat, így csak a kézfertőtlenítő volt hiánycikk, illetve szappanból volt kevés.

A másik nagy drogérialánc egyik üzletében hasonlóképpen jártunk. A gumikesztyű, a szappan és a kézfertőtlenítő hiánycikk.

Összességében azt mondhatjuk, hogy igazából csak a tartós élelmiszerekből és a kézfertőtlenítő minden létező fajtájából és kiszereléséből van hiány mindenhol. Elvileg azt ígérik, hogy ezekből is érkeznek majd újabb készletek, de arra a kérdésre, hogy mikor, senki sem tudott pontos választ adni.

Kapcsolódó cikkek:

(A borítóképen: Azt néztük meg az üzletekben, a hétvégi ünnep után feltöltötték-e a polcokat, van-e elegendő tartós élelmiszer)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában