támogatás

2020.03.10. 16:30

Hangszerekre és ruhákra fordítják a támogatást

A nekézsenyi pávakör és citerazenekar támogatásban részesült.

Marosréti Ervin

Forrás: ÉM

A település közösségi életének jelentős népzenei művészeti csoportja az Együtt Nekézsenyért Egyesület égisze alatt működő Nekézsenyi Hagyományőrző Pávakör és Citerazenekar. Az együttes most már hat éve működik, mostanra a Bükki Hegyhát egyik jelentős népzenei csoportjává vált.

Sikeres pályázat

A Csoóri Sándor Alaphoz benyújtott pályázatukat a szakmai grémium támogatandónak ítélte, így az egyesület hárommillió forint, vissza nem térítendő támogatásban részesült, amelyet az már át is vettek, hogy megvalósítsák a projektben meghatározott feladatokat.

Az alap kimondott célja, hogy a magyar és nemzetiségi, valamint a határon túli magyar néptánc, népzenei együttesek és népdalkörök munkáját segítse. A tárgyalkotó népművészeti alkotóközösségek tudásátadását elősegítse, szakmai munkáját fejlessze, a közösségeket megerősítése.

Hangszerek, ruhák

Mindezek szellemében az elnyert támogatási összeg lehetővé teszi hangszerek vásárlását, egy új garnitúra ruha – gömöri viseletes- beszerzését, valamint az együttes vezetőinek és tagjainak továbbképzését, oktatását. A sikeres pályázatnak köszönhetően nem csupán az egyesület, hanem egész Nekézseny gazdagodott. A falu egyik leginkább elismert együttese ugyanis a jövőben ismét méltóképpen tudja képviselni a települést, valamint az egész Hegyháti közösséget.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában