Mezőcsát

2020.02.05. 13:30

Vásárcsarnok és ifjúsági pont

A régi Művelődési Ház épülete belső részeiben is megújul.

Fotó:

Tavaly kezdődött és jelenleg is zajlik a Vásárcsarnok építése a Kossuth utca 10. szám alatt, mely lassan a végéhez közeledik. Ebben a mintegy 250 négyzetméter alapterületű épület és a 150 négyzetméter alapterületű elárusító rész lehetőséget biztosít a helyi termék előállítók számára, hogy az általuk előállított termékeket kulturált körülmények között adhassák el. A város Ároktő felőli részén alakítják ki az iparterületet. Lehetőség van egy termelői csarnok, egy szolgáltató ház és az alap infrastruktúra kialakítására.

Élményelemekkel bővül

Mezőcsát ötszázmillió forint támogatásban részesült a Termálfürdő felújítására. Ebből az összegből a terület és az épületek infrastruktúrájának korszerűsítése mellett sor kerül a meglévő medencék felújítására, új családi vízforgatós élménymedence korszerű élményelemekkel való kialakítására, a jelenlegi fedett medence épületének korszerűsítésére, a főbejárati és a kiszolgáló épületek modernizálására. A régi Művelődési Ház épülete a külső megújulást követően belső részeiben is megújul. Helyet kap benne egy Ifjúsági Pont, emellett az épületben működik majd a Tanoda és a Pedagógiai szakszolgálat is.

Szociális célú városrehabilitáció is kezdetét veszi, mely két részre osztódik. Az első részben Kerékpárút és Játszótér és szabadidő park kialakítása veszi kezdetét. A kerékpárút a Szent István és a Bajcsy Zsilinszky utcákon épül meg, míg a Játszótér és szabadidő park megvalósítási helyszíne a Szent István utcában található. A projekt másik részében Közösségi Szolgáltató Házat hoznak létre egy meglévő épület felújításával.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában